Vad ligger bakom mitt engagemang mot psykiatrins elchocker?


Peter Larsson, engagerad mot psykiatrins elchocker (ECT)

Tack Peter Larsson! Det borde finnas mera bra människor som dig då skulle världen bli bättre och friskare!”

blir rörd över din historia, över bakgrunden med din farbror- tragiskt… din människokärlek, ditt fantastiska engagemang o arbete o stöttande som vi som blivit skadade fått del av.”

Du är en mänsklig ’hero’ du har hjälp mig och många många fler att få känna upprättelse även om det är väldigt få som får ett skadestånd. Men att få hjälp att stå upp för sig själv och få berätta sin egen sanning räcker långt i sig. Tack snälla Peter för ditt engamang….!!! Delar självklart detta….. Love”

Varför hjälper jag de som drabbats?

Varför engagerar jag mig mot psykiatrins elchocker?

Till dig som vill förstå! :)

Jag heter Peter Larsson, 4-barns pappa med barnbarn, som är född (slutet på 50-talet) i Borstahusen utanför Landskrona. Numera bor jag i ett annat gammalt fiskesamhälle utanför Malmö, Limhamn. Är en vanlig person som drömde om att bli författare som barn. Jag hade en hemsk pubertet i en fin familj, spelade dålig fotboll och gick sedan över till långdistanslöpning istället. Det gick rätt hyfsat (37,30 på 10 km, fortfarande familjerekord – men det är nu många kilo sedan … ). Älskar människor, djur, natur, rättvisa och mänskliga rättigheter.

Tidigt engagerade jag mig för mänskliga rättigheter och reagerade kraftigt mot diskriminering, våld, mobbning och övergrepp. Ofattbart ibland hur människor kan behandla varandra. Krigen raserade i världen då också och rättvisa blev väldigt viktigt för mig. Ingen skall dömas ohörd, och ingen skall skada, trycka ner, mobba eller sätta sig på någon annan. Tänk så mycket diskriminering och fördomar har förstört.

I min ungdom fick jag reda på att min farbror hade blivit utsatt för elchocksbehandlingar. Han satt sedan på ett behandlingshem som en zombie i resten av sitt liv. Detta berörde mig mycket och startade hela mitt engagemang mot ECT. På 80-talet skrev jag mina första insändare. Då fanns inte internet (!) utan man fick posta sina synpunkter i brev till de olika tidningarna. Sedan dess har nätverket efterhand byggts upp – hemsidor, filmer, Youtube kanal, Facebookgrupper, annonser på Facebook och Google, artiklar, insändare mm. Vi har även haft flera demonstrationer och radioprogram. Många fantastiska människor har hjälpt till och gjort en oerhört fin insats. Det är hoppfullt att se att budskapet sprids av fler och fler.

Jag noterade till min fasa att psykiatrin i hemlighet hade ökat elchockandet i Sverige på 2000-talet till en nivå som var värst i världen! Elchockerna gavs nu till bla. barn, gravida, äldre och under tvång. Allmänheten trodde och tror fortfarande inte att elchocks-behandlingarna används längre. Det är svårt att ta till sig och många lever i förnekelse. Eller så tror de på den psykiatriska propagandan att ECT är helt annorlunda nu och inte alls som förr i tiden. För mig är elchocker inget annat än grov olaglig misshandel som bedrägligt görs av psykiatrin i namn av ”vård” och ”hjälp”, en bedräglig ”quick-fix”. Det finns länder i världen där det inte används.

En del personer säger att de har blivit hjälpta av ECT. En känd amerikansk läkare förklarar detta: Elchockerna kan leda till bedövning, avstängning, glömska och euforiska känslor – där patienten glömmer och inte känner sina problem längre. När chocken sedan släpper kommer problemen tillbaka och då sätter psykiatrin in underhålls-ECT. Alla ECT-skador skyller psykiatrin på patientens mentala sjukdom. Detta tillfälliga fenomen använder psykiatrin och kallar elchockerna en mirakelmetod som startar om hjärnan.

Jag har varit i kontakt med hundratals drabbade och deras anhöriga. Tragiska och fruktansvärt hemska historier som jag aldrig kommer eller vill vänja mig vid. Tårarna rinner ofta. Det finns flera dödsfall i samband med eller efter ECT – media har rapporterat om några. Hur kan psykiatrin tillåtas att förstöra människor? De har kört över dessa stackars människor och sedan nonchalant lämnat dem åt sitt öde. Vem för deras talan nu? Vem stöttar och hjälper dem? Inte är det psykiatrin iallafall.

Jag har lyckats hjälpa och stötta många av dem så att de har anmält sina skador till myndigheterna. I flera fall har Patientförsäkringen (LÖF) betalt ut skadestånd och både Socialstyrelsen och Patientskadenämnden har erkänt att ECT kan ge bestående skador. Vad tror ni det står för varningstext på ECT-apparater? Flera betydande personer har också uttalat sig mot psykiatrins elchocker: Professorer, överläkare inom psykiatrin, läkare, leg sjuksköterskor, psykologer, homeopater mm. Vår information på alla linjer gör att många väljer bort elchockerna. Detta ger verkligen hopp för framtiden!

Alla som modigt går ut och berättar sin historia eller anmäler är mina hjältar. Flera har även blivit intervjuade på film och gått ut i media. De gör en oerhört stor insats. Naturligtvis är det oerhört jobbigt, men många har uttryckt en stor lättnad, när de sedan kommit igenom och skickat in sin anmälan: De har stått upp för sig själva och sanningen. Många tar hjälp av en anhörig eller vän.

Helt utan personlig vinning – endast i syfte att hjälpa de drabbade och få stopp på elchockerna – så har jag lagt tusentals timmar av min tid och mycket pengar ur egen ficka, för att få ut sanningen om ECT. Utan tvekan har det varit värt det: Alla som har valt bort elchockerna – alla som anmält och återfått sin självrespekt och styrka. För mig är detta guld värt.

VAD LIGGER BAKOM MITT ENGAGEMANG? Det är helt enkelt så fruktansvärt fel, att psykiatrin idag i Sverige ger ca 50-60 000 st elchocker/år till barn, gravida, äldre och under tvång, trots alla bevis på skador, att jag inte kan blunda och vara tyst.

Psykiatrins miljarder skall satsas på alternativa behandlingar

Då kan bla. kärleksfulla, naturnära, näringsrika och lugna vilohem byggas upp, för att hjälpa de som mår dåligt. Politikerna måste vakna och befria sig från psykiatrins inflytande.

Psykiatrins elchocker, ECT vill Peter Larsson förbjuda

Välkommen att ta kontakt!

// Peter :) l peterularsson(at)gmail.com I Facebook l www.elchocker.se

Peter Larsson, skribent, debattör och engagerad medmänniska – vars egen farbror förstördes av psykiatrins elchocker. Detta startade mitt livslånga engagemang för att få till stånd ett förbud mot elchocksbehandlingarna. Speciellt till barn, gravida och under tvång! De första artiklarna skrev jag redan på 80-talet. Min röst kommer aldrig att tystna innan alla drabbade får upprättelse och skadestånd samt elchocksbehandlingarna förbjuds.

Ämnesredaktör Newsvoice, medlem i Amnesty, Kommittén för Mänskliga Rättigheter och Röda Korset. Mångfaldigt publicerad ang ECT-behandlingar i t.ex: Newsvoice, Dagens Homeopati, Tidskrift för Homeopati, NHF Sweden, 2000-Talets Vetenskap, Aftonbladet, Expressen, Göteborgsposten och Nyheter24. En av admins för grupper, som förespråkar alternativa icke-psykiatriska behandlingar, på Facebook med över 15 000 medlemmar.

Varför denna sida mot psykiatrins ECT-behandling l Vem är jag? I Vad ligger bakom mitt engagemang? I Varför detta engagemang mot elchocker? I

Den yttersta tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad” Martin Luther King

Professorerna John Read och Richard Bentall: ”Om vi tog en rationell, bevisbaserad inställning till kontroversen om ECT skulle den överges, liksom andra behandlingar har övergetts som en gång tycktes vara effektiva, t.ex. roterande stolar, överraskningsbad och lobotomier.”

Vi arbetar långsiktigt för att få ut sanningen om ECT! De drabbade skall få skadestånd och upprättelse samt elchockerna skall förbjudas.

Psykiatrin förstör människor med elchocksbehandlingar (ECT)

Vår Facebookgrupp: Psykiatrin förstör människor med elchocksbehandlingar (ECT) är naturligtvis och bevisligen icke-religiös och opolitisk. Den är öppen för alla som är emot ECT och präglas av de mänskliga rättigheterna. Det innebär att vi inte fördömer eller ser ner på någon pga deras kön, hudfärg, religion, härkomst, politiska åsikter etc. Alla är välkomna som delar gruppens syfte och är emot ECT.

Syftet med gruppen är att hjälpa, stötta och stärka de som drabbats av ECT – ge dem hopp och information samt kostnadsfri hjälp att anmäla sina skador. Och, vilket är mycket viktigt, att de skall känna att de inte är ensamma. Det finns många som har skadats av elchocksbehandlingar. Gruppen vill också verka för att sprida sanningen om ECT till allmänheten så att de undviker den.

Vad säger läsarna?

Fruktansvärt med elchocker! Vilket otroligt bra arbete ni gör :) är det ok om jag delar detta?”

Jag vill tacka dig Peter för all arbete och stöd du utger för dessa drabbade människor du vår hjälte. Ingen behöver genom gå detta ect-behandling.”

Peter Larsson: Stor eloge till Tommy Larsson vars fantastiska filmer har förändrat hela vårt arbete till en högre nivå!”

Tack för allt ni gör för de drabbade, delar :-D”

Jag beundrar verkligen ditt engagemang,stöd och hjälp som du lägger ner på detta. Det finns inte många som du stort tack att såna som du finns.”

håller med, det finns inte många som du. Tack för allt arbete!!”

Härligt att det finns några människor som bryr sig kvar i samhället.”

Borde finnas fler som du, Tack för ditt stöd. Jag ska ta tag i överklagan när jag orkar och mår bättre.”

Du er en ild sjæl Peter Larsson, jeg er glad for du kæmper den kamp mod ECT og jeg beundrer du bliver ved. TAK for det.”

Du gjør en kanon jobb!! :-)”

Stort Tack Peter för allt arbete du lägger ner för att stoppa denna vansinniga behandling som ger men för livet och till och med tar död på människor som mår psykiskt dåligt. Tusen Tack”

Tillsammans ska vi lyckas. Bra jobbat!!!”

Det är otroligt att detta sätt att ”hjälpa” inte är bortsorterat från den svenska vården som skadligt och farligt. Har absolut inget förtroende för de som styr Sverige och ännu mindre för de personer som ger sitt expertutlåtande till politikerna”

ECT är ingen vård i någons bemärkelse, Efter att sett folk bli mentalt avrättade på nära håll om och om igen, i arbetet och i familjen, känns det en märkligare att prata med läkare och ”vetenskapsmän” om ECT som behandlingsmetod.”

Barnaombudsmannen gjorde en undersökning på 141 barn på bup och endast två barn vann i rätten. Detta måste förändras det finns en sakkunnig på förvaltningsrätten som givetvis är psykiatriker och de svinen håller på varandra. Det borde vara en psykolog som sakkunnig. Psykologer kan människor som inte psykiatriker kan!”

Vi har sökt hjälp hos fel personer! Vi får kämpa vidare livet ut!”