Kostnadsfri hjälp att anmäla dina ECT-skador


Peter Larsson, engagerad mot psykiatrins elchocker sedan många år.

Din anmälan börjar med att du fyller i formuläret nere på denna sida.

Jag tackar dig för intresset att hjälpa mig i mitt fall! Jag tror inte någon annan människa på jorden skulle bry sig om mig lika mycket som du gör.”

Hej kära Peter! Tack för ditt mail! Kommer aldrig att glömma hur du hjälpte mig på fötter efter att ha blivit så skadad o traumatiserad efter elchockerna jag fått! Kommer ihåg att jag fick vackra orkidéer som jag kunde njuta av. Tack Peter för ditt enorma engagemang o stora varma hjärta!”

Du ska veta att jag är så oerhört tacksam att jag har fått den fantastiska chansen och få kontakt med dig. Du har verkligen stöttat mig och varit en oerhört viktig person, värmer mig verkligen varje gång jag tittar bakåt!”

Vill framföra mitt stora tack till dig Peter, för all hjälp med goda råd och intressanta synpunkter, och dina stora kunskaper avseende ECT och sist men inte minst din erfarenhet.”

Tack snälla för dina stöttande och peppande ord. Hade jag inte hittat din sida, och vore det inte för ditt hjärta och ditt engagemang i det här så hade jag aldrig kommit såhär långt om ens anmält alls. Så tusen tack!”

Jag tackar dig att du har en stor tålamod och har en stark vilja att hjälpa mig samt andra människor. Du har en stor hjärta och en fin ängel som vill hjälpa människor som fått en stark skador med hjärna.”

Och jag talar nog inte bara för mig själv när jag säger att ni som hjälper oss är hjältar! Att bli trodda på, att hjälpa och stötta under jobbiga processer. Jag är långt ifrån färdig med mina anmälningar, men jag har kommit en bra bit på vägen och det är stort tack vare dig Peter! Tack än en gång!”

Vad ligger bakom mitt engagemang?

Hej! Jag heter Peter Larsson, 4-barns pappa, barnbarn, född och uppväxt i Borstahusen utan Landskrona. Bor fortfarande vid Öresund, nu i Limhamn utanför Malmö. Närstående blev en gång i tiden förstörd av psykiatrins elchocksbehandlingar. Då startade mitt långa engagemang. Jag kunde inte längre stillatigande titta på när psykiatrin fortsatte att elchocka människor. Någonting måste göras! Har varit i kontakt med hundratals drabbade och deras anhöriga och har hjälpt många att anmäla. Flera har fått skadestånd från Patientförsäkringen (LÖF). Socialstyrelsen och Patientskadenämnden har erkänt att ECT kan ge bestående skador. Jag är en av admins för grupper på Facebook med över tusentals medlemmar. Vidare så har vi hemsidor, Youtube kanaler, Twitter, artiklar – allt för att få ut sanningen om ECT-behandlingen.

Alla drabbade skall få skadestånd och upprättelse

Vi arbetar långsiktigt för att alla drabbade skall få skadestånd samt upprättelse och psykiatrins elchocker skall förbjudas. En viktig del av detta är att få ut information om på alla linjer. De flesta känner inte till att psykiatrin fortfarande ger elchocker – och detta mer än någonsin! 40 000 stycken om året till bla. barn, gravida, äldre och under tvång gör Sverige till bland de värsta i världen. Alla anmälningar och vittnesmål på ECT-skador behövs om vi skall nå vårt mål.

Du kan göra en insats!

Genom att slå tillbaka och anmäla, överklaga eller lämna ett anonymt vittnesmål, så kan du hjälpa till att få ut sanningen om ECT-behandlingen. Du inser att du inte är ensam. Flera mår bättre efter att de har stått upp för sig själva och gjort detta. Jag stöttar och hjälper dig igenom detta steg för steg i din egen takt.

Välkommen att höra av dig!
Peter :) peterularsson(at)gmail.com
Peter Larsson, medmänniska, humanist, debattör, skribent, medredaktör Newsvoice, medlem i Amnesty, Kommittén för Mänskliga Rättigheter och Röda Korset. Mångfaldigt publicerad angående psykiatrins ECT-behandlingar i bland annat: Newsvoice, Hälsofrihet, 2000-Talets Vetenskap, elchocker.se och Tidskrift för Homeopati.

Det känns gott för mig att släppa denna fråga nu, är oxå tillfreds med att ha lyft frågan och anmält. Mest för framtidens människor.”

Blir skönt att få in anmälan så man kan gå vidare. Tack än en gång för ditt stöd o hjälp Peter. Du är guld värd!”

Peter. I mina ögon är du en sann hjälte. Detta har legat så djupt inom mig att jag i tidig ålder (13 år) fick ECT. En stor slöja av skam har hela livet funnits och jag har blivit negativt dömd av de få personer som visst.Men när jag fick kontakt med dig kunde jag börja berätta”

  Hjälp andra genom att slå tillbaka och anmäl! Vi arbetar långsiktigt för att alla drabbade skall få skadestånd och upprättelse samt att psykiatrins elchocker (ECT) skall förbjudas. Alla anmälningar, överklagningar och vittnesmål betyder oerhört mycket och publiceras anonymt. Det finns ingen garanti för skadestånd och upprättelse. Du hjälper andra!

  Fyll i formuläret här!

  Du kan också maila mig direkt: peterularsson(at)gmail.com

  Du får chansen att stå upp för dig själv och säga din sanning.

  Obs!ECT-skador som inträffade efter 2015-01-01 kan anmälas i tio år till Patientförsäkringen (LÖF). Skador som inträffade före 2015-01-01 är svårare att anmäla och hänger på när du upptäckte skadan och blev medveten om att du kunde anmäla den. Kontakta mig så reder vi ut detta. Du kan också alltid lämna ett anonymt vittnesmål för att hjälpa andra.

  Jag vill ha kostnadsfri hjälp att anmäla.Jag vill lämna ett anonymt vittnesmål.Jag vill stoppa pågående ECT.Jag vill ha information om ECT.

  När fick du, anhörig, vän ECT?

  Namn:

  Vilken kommun och län bor du i?

  E-post:

  a) Gäller det dig, anhörig, vän?
  b) Vilka större skador?

  Hur hittade du denna sida?

  Har du anhöriga eller vänner som kan stötta dig i detta? Mycket värdefullt.

  Jag vill ha kostnadsfri, personlig hjälp och stöd av privatpersonen Peter Larsson, Ämnesredaktör Newsvoice, medlem i Amnesty, Kommittén för Mänskliga Rättigheter och Röda Korset. Peter har ett mångårigt engagemang mot ECT och har hjälpt hundratals att anmäla och överklaga. Flera har fått skadestånd från Patientförsäkringen, LÖF.

  Ja, jag vill verkligen anmäla eller ge vittnesmål för att hjälpa andra och kommer att svara på emails och hålla dig informerad om vad som händer.


  Du kan också maila mig direkt: peterularsson(at)gmail.com

  Fler lovord från personer som har blivit hjälpta

  Dessa fina blommer fick jag av Peter! Jag är så tacksam för all besvär och alla hjälp för kunna skicka en anmälan till LÖF trodde verkligen aldrig att dom skulle ge mig ersättning och tro på hur ECT har förstört mitt liv. Detta är bevis på att ECT kan skada så mycket! Vi alla måste kämpa så denna hemska metod förbjuds!”

  Nu jag blivit bättre och blir starkare att kämpa vidare. Jag tackar dig att du har en stor tålamod och har en stark vilja att hjälpa mig samt andra människor. Du har en stor hjärta och en fin ängel som vill hjälpa människor som fått en stark skador med hjärna.”

  Ja det blir /känns bra att kanske mitt vittnesmål ev kan bidraga till att någon vågar säga NEJ Nej !! Tack att du orkar o kämpar emot detta Vansinne !!!! Du gör ett enormt Arbete, Hoppas det kan leda till ett Förbud!”

  Hej Peter! En alldeles perfekt skrivelse! Du har beskrivit allt så bra och fått med allt. Mitt liv har verkligen förstörts på alla sätt och vis och ärligt talat känner jag ibland att det vore lika bra att livet tog slut. Du ska ha stort tack för att du hjälpte mig att formulera mina skador! Detta hade jag inte klarat på egen hand.Vad händer nu? Skickar du denna anmälan nu? Ha det gott!

  Det är du som ska ha stort tack som fick mig att göra denna anmälan. Utan dig och ditt engagemang hade jag fortsatt varit ett mörkertal.Tusen tack för all din hjälp och ditt stöd.”

  Jag hann få 3-4 Ect, av gamla kollegor, f 4 år sen. Fick kontakt m Peter Larsson här att avbryta. All heder åt Ditt stora arbete”

  Jag skriver då papprena är framme så att du vet att dom kommit fram, tack så jättemycket igen du har gett mig så himla mycket du är mer än guld värd.”

  Hej det vore helt fantastiskt att få din hjälp.. blir tårögd av eldsjälar som du!”

  Seger mina vänner! Känner ni lukten av seger! Ett år tog det men den tiden var det värt! Tack Peter för ditt stöd!”

  Tack Peter! Jag är glad att jag anmälde ändå, något gör det väl iaf.. Tack för ditt stöd och din hjälp, ditt engagemang är fantastiskt!! Ha det så bra!”

  Jag tycker att det känns bra nu och även att de inte förnekar att Ect behandling ger minns luckor. Jag tackar dig för all stöd hjälp jag fick från dig i alla dessa år.”

  Hej Peter! I förrgår fick jag brev från Patientskadenämnden. De skrev att jag inte får någon ersättning, att mina minnesstörningar inte beror på de ECT jag fick. Ja, det var ju väntat. Men vill ändå tacka dig för det du gjort för mig. Ditt engagemang är otroligt. Så tack för ditt stöd, Peter. Ha det så bra!”

  Absolut! Peter, du gör ett värdefullt och viktigt arbete med att hjälpa oss drabbade med allt detta! I detta läget är vi ju sårbara i vår sjukdom och då är en hjälpande hand så värdefull! Tack än en gång!”

  Jag måste säga att jag är djupt tacksam för ditt engagemang. Jag har i tysthet lidit i så många år, har haft det oerhört jobbigt med mitt dåliga minne som skapat många problem. Tack ännu en gång!”

  Hej Peter! Ja det blir /känns bra att kanske mitt vittnesmål ev kan bidraga till att någon vågar säga NEJ Nej !!

  Skadestånd är nog kört för min del /men Tack att du hjälper andra!!”

  Det känns skönt att vårdenheten får veta hur jag känner och att jag gjort en anmälan.”

  Seger mina vänner! Känner ni lukten av seger!
  Ett år tog det men den tiden var det värt!
  Tack Peter för ditt stöd!”

  Jag är redan nöjd med att få höra fler som säger att detta är inte ok,har gått med det här själv i så många år o t.om skäms för att jag har fått en sån behandling….så det känns bra att det blir uppmärksammat o skulle det dessutom bli skadestånd på det så vore det ju självklart en bonus! Är iaf mycket tacksam för din hjälp o ditt stöd,bara så du vet…”