Psykiatri: Mördande Vinst


”Dessa fakta kan vara svåra att ta till sig och förstå – men livsfarliga att ignorera.”

Hur kan upp till en miljon svenskar ta psykofarmaka?

Hur torgför psykiatrin sina varor?

Större framsida   Större baksida   Beställ Mördande Vinst

”Vi har inte en epidemi av psykisk sjukdom; vi har en epedemi av psykiatri.”
– Dr Thomas Szasz, professor emeritus i psykiatri.

”Mördande Vinst” – en dokumentärfilm om bedrägerierna kring psykofarmaka

En berättelse om bedrägeri …

Psykofarmaka. Det är berättelsen om stora pengar – droger som håller igång en psykiatrisk industri som omsätter 330 miljarder dollar, utan att en enda person botas.

Kostnaden när det gäller människor är ännu större – dessa medel dödar nu uppskattningsvis 42 000 personer varje år. Och antalet dödsfall bara ökar.

Denna gripande dokumentärfilm, som innehåller över 175 intervjuer med advokater, experter inom psykisk hälsa, familjer till offer samt de överlevande själva, sliter masken av bruket av psykofarmaka och avslöjar en brutal men väl befäst penningmaskin.

  • Att förespråka psykofarmaka
  • Spekulation i sjukdomar
  • Experimentet
  • Hur psykiatrin torgför sina varor
  • Hur allmänheten luras
  • Biverkningar

Bonus-material: ”Psykiatrins recept för våld”.

Dokumentärfilmen är producerad av Kommittén för Mänskliga Rättigheter, KMR.

För otroligt för att vara sant?
Svårt att ta till sig och förstå?

Sök på svenska FASS och läs om biverkningarna på olika psykofarmaka.

Exempel: De vanliga biverkningarna – jag upprepar – de vanliga biverkningarna för Medikinet är: hjärtklappning (oregelbunden hjärtrytm), humörsvängningar eller personlighetsförändringar, huvudvärk, nervositet, sömnlöshet, ledvärk, muntorrhet, feber, håravfall, onormalt sömning och trött, aptitlöshet eller nedsatt aptit, klåda, utslag eller nässelutslag, hosta, ont i hals eller näsa och irritation i strupen, högt blodtryck, snabb hjärtrytm (takykardi), yrsel, okontrollerade rörelser, hyperaktiv, aggressivitet, agitation, oro, depression, irritabilitet och beteendestörning, magsmärtor, diarre, illamående, obehagskänsla i magen och sjukdomskänsla. Detta är alltså de vanliga biverkningarna från Medikinet. Läs de återstående biverkningarna på FASS. Läs mer här om Medikinet.

Obs! Exempel på vanliga biverkningar från Medikinet är alltså – enligt FASS – ”humörsvängningar eller personlighetsförändringar, hyperaktiv, aggressivitet, agitation, oro, depression, irritabilitet och beteendestörning”!

Annat exempel: De vanliga biverkningarna – jag upprepar – de vanliga biverkningarna för Seroquel Depot är enligt FASS: yrsel (kan leda till fall), huvudvärk, muntorrhet, sömnighet (kan försvinna med tiden när du tar Seroquel Depot) (kan leda till fall), utsättningssymtom (symtom som inträffar när du slutar att ta Seroquel Depot) omfattande svårighet att somna (sömnlöshet), sjukdomskänsla (illamående), huvudvärk, diarré, kräkningar, yrsel och irritabilitet. Det är lämpligt att man slutar gradvis med läkemedlet under en period på minst 1–2 veckor, viktökning, snabb hjärtrytm, nästäppa, förstoppning, orolig mage matsmältningsproblem), kraftlöshet, svimning (kan leda till fall), svullnad i armar eller ben, blodtrycksfall då du reser dig upp. Det kan få dig att känna dig yr eller svimma (kan leda till fall), ökad blodsockerhalt, dimsyn, onormala muskelrörelser, t ex svårt att påbörja rörelser, skakningar, en känsla av rastlöshet eller muskelstelhet utan smärta, konstiga drömmar och mardrömmar, ökade hungerskänslor, känsla av irritation, störningar i tal och språk, självmordstankar och försämring av din depression.

Obs! Exempel på vanliga biverkningar från Seroquel Depot är alltså – enligt FASS – ”självmordstankar och försämring av din depression”!

Detta är alltså de vanliga biverkningarna från Seroquel Depot. Läs de återstående biverkningarna på FASS. Läs mer här om Seroquel Depot.

Vittnesmål från drabbade

Svårt att få läkarna att sluta skriva ut
Mycket intressant sida. Måste säga att jag blir glad när jag får se att det är fler som är inne på samma spår. Läkemedelsföretagen gör allt för att dölja den bittra verkligheten. Har själv erfarenheter av statlig medicinering och kan säga som så mycket att man undrar vad det är för folk som sitter och drar i spakarna. När man inser att man inte har något som helst behov av medicinering får man alltid höra att man mår dåligt, att man kanske har en diagnos ändå. Att man inte kan sova och kanske ska börja med zolpidem piller istället. Det svåraste med att sluta med narkotika är att få läkare att sluta skriva ut. Hur mycket man än vill det får dem en briljant idé och sen sitter man där igen med abstinenser man inte behöver. Måste berömma dig igen. Bra skrivet. Keep up the good work! Mvh Mattias

Levde ett liv som i en bubbla
Hej, Det är så att jag under nästa 11års tid mått dåligt, läkarna har skrivit ut mediciner och satt olika diagnoser så att jag till sist trodde att jag va så kallad multisjuk. Jag hade vid ett tag 11 tabl/per dag av olika slag, så som Lyrica, strattera, stesolid, stilnoct, legrigan osv. jag hade en del biverkningar och kände givetvis att jag levde i ett liv som i en bubbla. Detta bidrog även att jag hamnade på sluten avdelning inom psykiatrin och ett antal gånger på sjukhus för att jag inte orkade mer och försökte ta livet av mig, de va en självklarhet för mig vid detta tillfälle. Nu har jag tre mediciner Theralen mot sömn, stesolid mot oro och strattera. theralen 0,25-0,50 tar jag i små mängder och den gör ju så att jag sover. Stratteran 80mg är en hög dos, har använt denna i några månader och nu känner jag mig irriterad, förbannad och sur, har i mellan åt också ont i bröstet men tänker att de kanske beror på rökningen. Stesoliden 10mg tar jag dagligen för att få ett inre lugn och den funkar faktiskt oftast. Men min fråga är kan man fortsätta med stesolid och theralen eller är de också en hemsk medicin med många biverkningar som ger skada kroppsligt förutom levern? Jag vet inte om jag skulle klara mig annars. Jag försöker att leva ett relativt sunt liv. Har stark överaktivitet och försöker att bli utmattad så att jag kan gå ner i varv, ett arbete som är krävande fysikt, långa promenader m.m men inte alltid detta funkar. Ångesten är så stark och oron är olidlig. Tycker denna sidan är jätte bra och man får en införståelse om vad som egentligen händer inom en. Tackar dig för detta.”

// Beställ dessa DVDs idag till självkostnadspris! //

”Hej! Har got genom alla fyra CD som jag beställde from Er.Tack för det och jag tycker det är omännisklig att ETC används som det gör. Har en nära släkt som nu under sommar var hon glad.Blev inlagd på Östra Sjukhus.på på en månad sen ,fick 8 ETC nu går hon som zombie och detta är fruktansvärt. Igår hade jag möte med läkare och jag kräver få en svar vad dem har gjort- Mvh Veronica.”

Specialpris för alla fem DVDs inkl. alla kostnader är 498:-

Dessa dokumentärfilmer innehåller kompletta källhänvisningar.
Dokumentärfilmen är producerad av Kommittén för Mänskliga Rättigheter, KMR.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

”Jodå, jag har fått paketet och tittat igenom samtliga filmer. Det känns som att det blivit på modet med psykiska sjukdomar och jag har vänner som fått blandningsdiagnoser och äter massa piller. Jag tänkte lägga upp dem på vårat ”minibibliotek” som vi har på våran avdelning för vårdpersonalen. Man kan tex. se ett avsnitt och samtala kring det, eller så kan man låna hem och titta i lugn och ro. Många av våra nya brukare som kommer till avdelningen har någon form av ”psykisk sjukdom”, men när man tittat på filmerna så får man sig en tankeställare. Man kanske hittar andra vägar att gå istället för att följa samma spår/medicinering som personen haft tidigare.”