Gripande vittnesmål på skador från psykiatrins ECT-behandlingar


Skador från psykiatrins elchocker, ECT-behandling”Gör det inte! För mig har det gått åtta år och INGET har blivit bättre. Stora minnessvårigheter med både korttids och långtidsminnet, hittar inte rätt ord, tänker rätt i huvudet, men säger fel, har skakningar i kroppen som förvärras av stress, har darriga händer så allt tar längre tid att göra, hjärntrötthet, kroniskt utmattningssyndrom, migrän och ansiktsblindhet. Har inte kunnat jobba sedan dess. Blev sjukpensionär vid 38 års ålder. Är ett skal av den jag var. Minns inte ens längre mitt gamla jag. Att jag jobbat som förskollärare känns overkligt och avlägset. Numera klarar jag inte ens att kalla mina tre barn vid rätt namn. Ständigt trött. Måste hela tiden utebli från aktiviteter med familjen. Magnetröntgen konstaterade skador på hjärnan som kan liknas de vid Alzheimer/Demens. Oron finns att det ska bli värre. Stå emot. Vägra. Det finns terapi. ECT är inte terapi, även om det heter så.”

Psykiatrins elchocksbehandlingar, ECT-behandlingar – eller elbehandling som de också bedrägligt kallar det – har skadat många människor allvarligt och förstört deras liv. ECT-behandlingen har sitt ursprung i bedövning av grisar innan slakt. Psykiatriker såg detta och började använda elchocker för att göra sina patienterna ”lugnare” och mer lätthanterliga, för personalens skull.

Vet du om att psykiatrin fortfarande ger elchocker? De ger ECT mer än någonsin! Psykiatrin i Sverige är bland de värsta i världen med att ge tusentals elchocker varje år till bland annat barn, gravida, äldre och under tvång.

Vet du om att elchocken är lika stark som tidigare? ECT-behandlingen ser betydligt bättre ut än psykiatrins tidigare elchocksbehandlingar – se till exempel filmen ”Gökboet”. Men själva elchocken i ECT som drabbar den känsliga tankeverksamheten är densamma eller värre. Följden? Tandskador, tinnitus, epilepsi, minnesskador, förlorade förmågor och utbildningar, förstörda liv och till och med dödsfall.

Ta del av bevisen mot psykiatrins bedrägliga quick-fix på denna hemsida samt de gripande vittnesmålen nedan.

Modiga människor har berättat sin historia för att hjälpa andra.

Sanningen om ECT skall ut!
Peter Larsson, Redaktör elchocker.se, medredaktör Newsvoice, medlem i Amnesty, Kommittén för Mänskliga Rättigheter, Röda Korset.

Vad säger de som fått sitt liv förstört?

Vittnesmål på svåra skador efter psykiatrins elchocker (ECT)