Intervjuer med läkare, sjuksköterskor och skadade


Stort tack till alla modiga och hjälpsamma personer som har vittnat om sina skador från ECT-behandlingar. Tack även till alla tiotusentals tittare som tagit del av filmerna och hjälpt till att sprida dem. Många lovord till min kära vän Tommy , musik och filmproducent för nedanstående intervjuer med skadade och anhöriga. Ni är mina hjältar!

Psykiatrins elchocksbehandlingar skall förbjudas och de som mår dåligt skall få riktig alternativ hjälp.

Sofie: Värdefulla minnen av mina barn är borta

Sofie Lindquist Jag minns inte alls mycket från mitt liv innan jag fick ECT, och det värsta är väl att jag har glömt det finaste man kan uppleva i livet, enligt mig då, och det är mina två förlossningar och första mötet med mina barn. Och sedan minns jag inte alls mycket från de första tre åren med mina barn.

Se även dokumentärfilmen: Elchocker – Terapi eller tortyr?

Mamma Ankis son fick allvarliga skador av ECT

Marlene: Visste inte att det var mina barn!

Jag fick ECT 2002 och jag väntar fortfarande på att mitt minne skall komma tillbaka.” … ”Mig hjälpte det inte – inte det minsta.” … ”Jag förstår inte att de får lov att fortsätta ge ECT.”

Matthew: Psykiatrikerna ljög oss rakt upp i ansiktet

Och jag förstod att någonting var väldigt fel när min sambo bara blev sämre och sämre allt eftersom behandlingen fortskred.” … ”I sin tur försökte de få socialkontoret att omhänderta vårt barn, vår dotter.”

”Kicki”: Stora skador på närminnet och långtidsminnet

Jag har problem med både närminnet och långtidsminnet. Och framförallt så har jag glömt mina barns uppväxt och det är extra hårt eftersom jag har mist min son.” … ”Jag har ju berättat det för min läkare och hon har erkänt att en del får bestående minnesproblem.” … ”Och sedan har jag gått på en minnesutredning, för att jag själv upplevde att jag har svåra problem, och den visade att jag hade det …”

”Anna”: Psykiatrins ECT-behandling ger hjärnskador

”Anna” får skriva många lappar och fotografera med min mobil för att klara vardagen.

”Marie”: Mer än tio år av mitt liv är totalt borta

Efter ECT-behandlingarna är det helt svart för ”Marie” och minnena finns inte. Behandlingen lovordades och beskrevs som riskfri. Detta var dock inte sant utan skadorna blev betydande för henne.

ECT-behandlingarna gav Petra svåra handikapp

Karin , leg ssk: Psykiatrins ECT-behandling är tortyr

Leg. sjuksköterska Siv Rodin: ECT förstör celler i hjärnan

Vansinne att ge elchocker till barn! Leg. sjuksköterska

Läkare, psykiatriker, författare: ECT-behandlingen ger hjärnskador

Översättning av filmen med Peter R. Breggin, legitimerad läkare, psykiatriker, författare.

Läkare fick sitt liv förstört av psykiatrins ECT

Alternativ till elchocker, Karin , leg sjuksköterska

Carina Rångeby, leg ssk: Psykiatrins elchocker är skadliga

Fler vittnesmål på skador

Och jag lider av fruktansvärda mardrömmar – ja, flera per natt. Och nu är jag förtidspensionerad på grund av hjärnskada. Det här får jag leva med, varje dag.”

Vi känner inte igen vår pappa längre.”

Alltså, nu lider jag fortfarande av ångest och sömnproblem … ”

Och idag, flera år senare, har flera års minnen fortfarande inte kommit tillbaka – det är blankt i huvudet – hjärnan känns utraderad.”

Förnedring inom psykiatrin – elchocksbehandlingar

—– Podcaster

Mamma: Min dotter blev förstörd av psykiatrin och ECT

Samtal med Carina Rångeby, leg. sjuksköterska, om ECT-behandlingen

Dokumentärfilm: Elchocker – Terapi eller tortyr?