Fick hjälp att avbryta ECT-behandlingarna – kunde ej prata!


2015-07-27

Anonym kopia på en anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg och Patientförsäkringen. Kopior på denna har även skickats till Socialstyrelsen, Uppdrag Granskning, Debatt och Kalla Fakta. Ingen skall kunna säga att de inte kände till att det finns människor som skadats av ECT-behandlingarna.

Se hundratals andra vittnesmål på skador från ECT-behandling
.

Jag vill härmed anmäla de skador som jag har fått av 15 st ECT-behandlingar.

Fick råd av läkarna som sa att inga biverkningar finns. Jag medicinerades under sjukhustiden med lugnande, antidepressiva preparat och sömnmedicin, bensodiazepiner i mängder så jag var inte talför så jag litade på läkarnas omdöme.

Fick hjälp av en väninna och far för att avbryta ECT-behandlingarna

Efter 15 ECT-behandlingar slutades det för jag fick hjälp av en väninna och min far att komma ut ifrån sjukhuset eftersom jag inte mindes något längre och inte kunde prata.

Vi fick endast information om att minnet kunde rubbas en kort period efter men kom tillbaka inom kort.

ECT-behandlingarna var sista utvägen

Fick höra att ECT var sista utvägen sedan kunde dom inte erbjuda mig mer hjälp.

Jag fick även höra att det fanns inga bestående biverkningar och det ”värsta” som kunde hända var att det inte hjälper.

Jag blev tvångshållen vid ett tillfälle då jag var inlagd för att dom skulle ge mig en injektion i rumpan för att lugna mig för jag sov inte och hade inte sovit på en vecka trots medicinerna. Jag somnade inte längre vid sövning innan ECT, dom påstod att jag var ”rädd att somna” och kallade det för att jag fick ”dålig kramp” av ECT pga det så jag medicinerades ännu mer innan ECT.

Följande skador har jag fått av ECT-behandlingarna

Minnesförlust bestående, både närminne och långtidsminne. Ingen förmåga att memorera namn, inget lokalsinne, och så har jag diagnoser som är ovanliga och ingen vet varifrån eller hur jag fått dem.

Jag har aldrig kunnat arbeta sedan -99. Sjukskriven för diverse saker: depression, ätstörningar, sömnstörningar som diagnostiserats nu 2011 med grav ADHD, Aspergers syndrom, särbegåvning, och fysiskt har jag haft en TIA-attack 2011, samt fått diagnos Addisons sjukdom, då jag sedan mars 2014 fått ”anfall” med kortisolvärde på 30 men med oförklarliga själ till varför jag fallit medvetslös varje gång och legat inlagd 1 vecka /gång 8 gånger sista året.

Hade bra betyg innan ECT-behandlingarna

Jag gick ut gymnasiet innan ECT-tiden och hade bra betyg, idag kan jag inte geografi, allmänbildning är borta, känner mig korkad men är duktig på vissa få saker, därav diagnos ”särbegåvad”.

Min familj har ingen kontakt med mig för dom inser inte att jag glömmer bort saker pga något, dom tror att jag struntar i att höra av mig, struntar i födelsedagar etc.

Jag har försökt berätta om mina skador från ECT till läkare men ingen vågade hålla med, förutom en läkare som såg papper på medicineringen och sa att det jag fick per dag skulle söva en hel avdelning i en vecka.

Har inte fått någon hjälp att anmäla de skador som jag fått av ECT.

Hundratals vittnesmål på skador från elchocker (ECT)

  • Se hundratals vittnesmål mot elbehandling (ECT)
  • Sjuksköterskor om elbehandling (ECT)
  • Filmade intervjuer med drabbade av ECT
  • Varför kan elbehandling (ECT) ibland tyckas fungera?
  • Artiklar och vetenskapliga studier mot ECT
  • Har du fått skador av elchocker (ECT)?

    Hjälp andra genom att anmäla eller berätta din historia!

    Anmäl skador från elchocker, ECT eller berätta din historia.