Jul- och Nyårshälsning – Våra Framsteg!


Jul och nyårshälsning - våra framsteg med att få ut sanningen om psykiatrins ECT-behandling

Håll dina drömmar vid liv! Trots allt. :)

Jag vill bara titta in och skicka en jul- och nyårshälsning och samtidigt informera om våra framsteg. Önskar dig fina helger och ett riktigt bra år 2022.

Min stora hjärtefråga

Det är fortfarande en stor hjärtefråga för mig att de som mår dåligt får riktig hjälp. En kärleksfull, djupgående, orsakshanterande och långsiktig hjälp. Definitivt inte psykiatrins bedrägliga ”kvickfix” ECT, där Sverige är bland de värsta länderna i världen med tusentals elchocker varje år till bland annat barn, gravida, äldre och under tvång. Detta i strid mot direktiv från FN, UNICEF och WHO. Elchockerna i ECT är upp till 450 volt, 0,9 ampere, 405 watt. Normalt fungerar hjärnan på millivolt. Detta är fullständigt oacceptabelt.

Människor som mår dåligt har naturligtvis rätt till riktig hjälp!

Vi gläds just nu åt följande framsteg

  • 1. Tack vare all information som vi har fått ut på olika kanaler till tusentals människor har användningen av ECT minskat i Sverige med över 30%. Fortfarande vansinnigt men ändå ett stort framsteg. Stort Tack till alla som har hjälpt till! Naturligtvis kommer ECT-behandlingen också förpassas till de undangömda och skamfyllda historieböckerna tillsammans med bland annat lobotomin, hjärnoperationer samt tvångssterilisering – och även förhoppningsvis snart också tvångsbältningar!
  • 2. För några år sedan blev en tillverkare av ECT-apparater fälld i domstol i USA och fick betala ut skadestånd. Fler liknande rättegångar planeras nu både i USA och England. Detta kommer vi naturligtvis ha stor nytta av i Sverige.
  • 3. Vårt stora upprop mot elchocksbehandlingar till barn och ungdomar som stöds av professorer, forskare, läkare, riksdagsledamöter, psykiatriker, psykologer, beteendevetare, rektorer, ECT-skadade och anhöriga med mera. Detta är första steget mot ett totalförbud mot psykiatrins elchocker. Starka krafter i USA arbetar mot samma förbud där, vilket vi också kommer att ha stor nytta av när det går igenom.
  • 4. Bildskärmar på flera ställen i Stockholm upplyser allmänheten om psykiatrins elchocker till barn och får dem att skriva på uppropet.
  • 5. En omfattande uppdatering av www.elchocker.se har gjorts med bland annat anmälningar, vittnesmål, skadestånd, vetenskapliga studier, myndighetsvarningar, filmade intervjuer och varningstexter till ECT-apparater. Tillsammans med annonskampanjer på Google och Facebook leder det till att många väljer bort ECT och anmäler sina skador. Vetenskapliga artiklar översätts och publiceras. Se bevisen som psykiatrin aldrig kan förklara bort.
  • 6. En större dokumentärfilm mot ECT-behandlingen är under planering och kommer att ha premiär nästa höst.
  • 7. En annan film med trailer håller just nu på att produceras och beräknas att släppas i början av nästa år på sociala medier: Psykiatrins ECT: Dödsfall, Förstörda Liv, Skadestånd
  • 8. Ett politisk parti behandlar just nu en motion angående förbud mot all elchocksbehandling. Ett annat parti, ett av sveriges största, har politiker som arbetar för att de skall ställa sig bakom ett förbud mot elchocker till barn och ungdomar.
  • 9. Vi kommer att ha en stor artikel om ECT till barn och ungdomar i en alternativ tidning i början av nästa år.

Röster från skadade

Du gav mig modet att klaga och överklaga och nu läker jag.”

Hade jag fått all information som jag nu idag vet då hade jag aldrig gått med på att göra ect behandling”

Min egen läkare ville nyligen veta hur jag ställde mig till att genomgå ECT-behandling. Han har till och med skrivit in detta i journalanteckningarna! Mitt svar var att jag i nuläget inte vill göra detta, men skulle fundera vidare. Efter att nu ha läst på, kommer mitt svar att bli ett tveklöst ’nej, tack’! Så tack igen för ditt viktiga engagemang.”

Jag mår bra av att anmäla polis och vård och är Dig stort tack skyldig att Du gav mig mod att anmäla och överklaga. Kontakten med dig har gjort att jag har orkat med allt detta känns det som.”

Egentligen har jag inga frågor. Har bestämt mig för att inte göra det.”

Tackar för allt samt snabba svar och framförallt att du kämpar mot ect behandlingarna och tar in andras berättelser och hjälper oss som varit med om detta. Tack så mycket”

Tack för att Du rådde mig till att överklaga hos LÖF. Denna expert skrev flera felaktigheter vilka jag poängterade. Sedan fick jag ett litet skadestånd för fel diagnos och felaktiga behandlingar. Nu har jag ju överklagat till Patientskadenämnden på flera olika punkter.”

Jag måste tacka dig för att du har orkat med och för allt det stöd jag har fått. Utan dig hade detta inte varit möjligt.”

Tack snälla jättebra skrivet jag ska anmäla i helgen du är verkligen snäll omtänksam man som hjälper mig o så många andra all Kärlek till dig o de dina”

Jag har läst artikeln, och den är väldigt bra. Jag har tittat på en del videos, några som talar om fördelarna och ofarligheten av ECT, men också filmer av själva behandlingen. Ingen ska försöka slå i mig att inte ECT-behandlingen är en enorm påfrestning för hela kroppen, och särskilt hjärnan.”

Och tack så mycket för ditt stöd. Det börjar landa i mig nu att jag blivit utsatt för något som har skadat mig.”

Verkligen stort tack för all hjälp du ger. Trodde man var ensam i detta men de finns fler som går igenom samma.”

Stort Tack för ditt stöd och hjälp med att få ut sanningen!

Tänkvärda röster om mänskliga rättigheter

”Ingen må utsättas för tortyr eller grym, omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning.”
Artikel 5 ur FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna

”Det verkar alltid omöjligt tills det är gjort.”
Nelson Mandela

”Vi måste bli den förändring som vi vill se i världen.”
Mahatma Gandhi

”Du ska aldrig vara vara rädd när du gör något om det är det rätta.”
Rosa Parks, medborgarrättskämpe.

”Den yttersta tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad.”
Dr. Martin Luther King

”Det här är ingen politisk debatt. Det är en mänsklig. Ren luft och rent vatten och klimat där man kan leva är mänskliga rättigheter. Och att lösa den här krisen är inte en fråga om politik. Det är vår moraliska skyldighet.”
Leonardo DiCaprio, skådespelare och miljökämpe

”Vi behöver inte magi för att förändra världen. Vi har redan förmågan vi behöver inom oss. Vi har förmågan att föreställa oss något bättre.”
J.K Rowling, författare

”Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det.”
Evelyn Beatrice Hall

”Den dag vi fullt kan lita på varandra kommer det att vara fred på jorden.”
L. Ron Hubbard

”Ingen kan få dig att känna dig mindervärdig utan ditt samtycke.”
Eleanor Roosevelt

”Du har ingen själ. Du är en själ. Du har en kropp.”
C.S. Lewis