Min dotter gjorde 13 st självmordsförsök efter ECT


Min dotter gjorde 13 st självmordsförsök efter psykiatrins ECT

Lovad guld och gröna skogar

”Min dotter har skadats av sammanlagt 22 st ECT-behandlingar. Läkarna talade bara gott om ECT. Min dotter blev lovad guld och gröna skogar. Hon skulle bli bättre och skulle bli medicinfri.

Min dotter hade ingen möjlighet att skaffa sig information om ECT och välja behandling. Hon blev övertalad. Läkaren hotade med att om hon inte gick med på ECT så skulle hon få vara kvar inlagd med LPT på avdelningen. Hon var rädd och övergiven och hon hade ingen möjlighet att välja. Jag blev portad genom sekretess som läkaren ordnade.

Vi anhöriga fick ingen skriftlig information innan ECT-behandlingarna. Min dotter fick ett papper. Läkarna nämnde att lite minnesförlust kunde det bli men att det skulle snabbt gå över.

Kraftig ångest och spasmer som en CP-skadad

Efter ECT-behandlingarna förändrades min dotters liv. Hon fick både fysiska och psykiska skador och hela hennes liv blev förstört. Hennes när- och långtidsminne är kraftigt skadat. Hon har även svårt med koncentrationen och har kraftig ångest och spasmer som en CP-skadad.

Min dotter fick självmordstankar av ECT. Hon gjorde 13 st självmordsförsök – därefter påbörjades en neuropsyk. utredning. Då presterade hon som en förståndshandikappad.

Fil mag beteendevetare med toppbetyg

Några år tidigare blev hon färdig Fil.Mag. beteendevetare med toppbetyg. Det hade man aldrig kunnat tro om inte bevis funnits. Tidigare läste hon en bok om dagen. Idag klarar hon inte en bilderbok för barn. Idag är hon ett kolli. Hon kommer inte att kunna leva ett normalt liv längre.

Jag har tagit upp dessa ECT-skador med psykiatrin, men har blivit dåligt bemött. Inte en kommentar. De vet att de har gjort fel men fortsätter ändå.

Inget av min gamla dotter finns kvar

Min dotter blir aldrig mer densamma – det är det värsta med att min dotter har fått skador av ECT. Inget av min gamla dotter finns kvar. Jag lever med ständig ångest över att hon ska ge upp, lyckas ta sitt liv.”