Jag blev personlighetsförändrad efter ECT-behandlingarna


Jag blev personlighetsförändrad efter ECT-behandlingarna

Lovad snabbt övergående minnesförluster

”Det var jag själv som valde att få ECT då jag läst lite om de positiva resultaten vissa fått samt fick höra av läkare och övrig vårdpersonal att det var en väldigt säker och effektiv metod. Nu vill jag anmäla de skador som jag har fått av 11st ECT-behandlingar.

Jag fick nästan bara positiv information om ECT. Att det skulle öppna upp hjärnans kapacitet att läka sig själv och att depressionen skulle gå över fort. Fick viss information om att man kunde bli drabbad av minnesförluster men som är snabbt övergående. Alltså inget att behöva oroa sig för.

Fick en ganska bra information men inte särskilt objektiv. Och jag var heller inte särskilt kritisk utan i desperat behov av hjälp. Blev lovad att bli av med min depression snabbt och bli av med mina aktiva självmordstankar.

Hela kognitiva området drabbades

Efter ECT har jag fått skador på hela det kognitiva fältet där alltifrån minne till tal har blivit drabbat. Har fortfarande problem med långtidsminnet.

Har haft en mycket svår tid efter att jag fick ECT. Första tiden efter ECTn var alltså hemsk med stor påverkan på alla minnestyper. Främst minnet från ECT tiden. Kommer knappt ihåg något från en hel månad. Påverkan var även stor på närminnet, koncentration, inlärning ja hela det kognitiva området kan man säga.

Svårt att hitta ord

Hade ofta svårt med talet då jag hade svårt att hitta ord, även enkla ord för att bilda meningar. Hade även svårt att förstå vad som sades, alltså att komma ihåg vad en person säger i en mening för att sedan kunna formulera ett svar till denna meningen.

Hade svårt att komma ihåg hur mitt arbete fungerade (jobbar i hemtjänsten) vilket gjorde att jag omöjligen kunde jobba.

Första tiden efter ECT var alltså väldigt svår. Hade även stora problem med att sköta vardagssysslor då jag inte kunde koncentrera mig på något. Speciellt inte kontakt med omvärlden.

Först nu efter 2 månader börjar jag kunna komma tillbaka till verkligheten.

Personlighetsförändring – avtrubbad och känslokall

Upplever en viss personlighetsförändring, har blivit mer avtrubbad och känslokall.

Skulle aldrig vilja komma i närheten av ECT igen och skulle inte rekommendera det till någon. Det var utan tvekan min värsta period i mitt liv. En månad som jag aldrig får tillbaka. Och ett helt år som är som en gröt i minnet.

Har berättat om mina problem efter ECT och fått till svar att det blir bättre med tiden när hjärnan har fått läka. Jag har inte fått någon hjälp eller information att anmäla mina skador från ECT.”