Sveriges Televison granskar psykiatrins ECT-behandling


Har du fått skador av ECT-behandlingar?

SVT granskar nu psykiatrins ECT-behandling som innebär elchocker genom hjärnan på upp till 450 volt, 0,9 ampere och 405 watt. Sverige är bland de värsta i världen med cirka 40 000 elchocker per år till bland annat barn, gravida, äldre och under tvång.

– Bor du i Västra Götalands län eller Hallands län?

– Vill du göra en insats för att hjälpa andra?

Alla vittnesmål kommer att behandlas med största respekt.

Maila Ella Daneshmand på: ella.daneshmand(at)svt.se

Exempel på tidigare reportage av Sveriges Radio:

Ta reda på Sanningen om Psykiatrins ECT-behandling!

Peter Larsson, Limhamn, engagerad medmänniska, humanist, skribent, och debattör.

Peter Larsson engagerad för mänskliga rättigheter i psykiatrin

Ideellt engagerad mot psykiatrins elchockbehandlingar i decennier som startade när närstående förstördes. Redaktör för elchocker.se, ämnesredaktör Newsvoice, medlem i Amnesty, Equal, 2000-Talets Vetenskap, Kommittén för Mänskliga Rättigheter, NHF Sweden och Röda Korset. Mångfalt publicerad i bland annat Newsvoice, 2000-Talets Vetenskap, Hälsofrihet, Tidskrift för Homeopati och Humanism & kunskap. En av administratörerna för flera grupper med tusentals medlemmar på Facebook.

Vi arbetar för att alla skadade av ECT skall få upprättelse och skadestånd. Sanningen om psykiatrins ECT-behandling skall ut och elchockerna förbjudas. Psykiatrins miljarder skall istället satsas på alternativa behandlingar. Då kan kärleksfulla, naturnära, näringsrika och lugna vilohem byggas upp, för att hjälpa de som mår dåligt.