16-årig tjej fick elchocker – skador på minnet


”snubblade förbi detta inlägg och känner att jag måste kommentera.

Ect, hela grejen är helt jäkla störd. jag var en av dessa patienter. Vet inte ritkigt om jag var sexton år, mitt minne sviker mig även om det nu var max två, tre, fyra år sedan jag fick elchockar.

Min läkare berättade inte ens biverkningar, eller hur ”behandlingen” gick till innan jag gick dit. efter det är allt totalt förändrat. ungefär ett halvt år av mitt liv är helt borta, många år är väldigt suddiga. kommer inte ihåg saker mer än några dagar, och min läkare vägrar tro att det beror på ect:n?!

Jag förstår inte, någonstans hur man kan skicka en sextonåring tjej, ensam till vuxenpsyk för att få elchockar? och dessutom utan att ens berätta konsekvenserna eller biverkningarna.

tackar för ett bra inlägg, på tiden att någon tar upp detta nu och faktiskt gör något för att förhindra det.
Mvh, A.”