Biverkningarna av ECT försvinner inte


Det finns forskning som säger att ECT kan göra stor skillnad och hjälpa i olika former av depressioner t.ex. Men ingen vet varför, och att spela lotteri med folks hjärnor känns fruktansvärt riskabelt.

Jag fick själv ECT (under tvång), som minderårig i Sverige eftersom tabletter inte hjälpte. ECT hjälpte inte heller, chockerande nog. Det som däremot hjälpte var samtalsterapi när jag väl blivit gammal nog att kunna kämpa för mig själv.

Mitt minne har fortfarande, flera år senare, inte blivit bra, biverkningarna av ECT försvinner inte.

Att använda sådana drastiska metoder när så mycket annat finns tillgängligt är bortom min fattningsförmåga. Resursbrist är ingen ursäkt för att förstöra människors liv.

Psykiatrin ska inte avvecklas, den ska bli human, den ska fokusera på att hjälpa istället för att bli av med folk så snabbt som möjligt. Terapi över elchocker!