Det finns inga vetenskapliga bevis för ECT


Till Dunja: Jag förstår verkligen din reaktion och med tanke på att det finns så många som upplevt samma sak utan att på något sätt blivit hjälpta utan endast sämre så måste vi ju fråga oss hur NÅGON överhuvudtaget kan anses blivit hjälpt av denna vansinniga behandlingsmetod. Vad ÄR att ha blivit hjälpt? Vad är normen inom Psykiatrin?

Är det att man blivit så överväldigad av all medicinering och elchocker att man inte längre känner någonting och därför bör anses ha blivit hjälpt för att man inte längre känner sig deprimerad? Då skulle jag vilja förklara för el doktore inom Psykiatrin att Apati är ett lägre livstillstånd än sorg,vrede, ångest, ängslan, ilska osv osv, Apati är att vara levande död och om detta tillstånd är normen för att ha blivit ”hjälpt” av Psykiatrin då måste vi ju börja inse att Psykiatrin inte har en fungerande behandlingsform, samt att den faktiskt sätter människan i ett ännu sämre tillstånd än det hon var i när hon sökte hjälp. Även om det synbart kan ha varit mer dramatiskt och krävande till en början.

Apatiska och känslolösa människor som går runt i en bubbla eller har ett filter runt sig är säkerligen mycket bekvämare patienter att ha att göra med, men är inte vi människor värda en hjälp som för oss uppåt i tillstånd där vi blir mer levande och där vi återfår vårat förtroende och tillit till oss själva istället för att få sinnesförändrande mediciner och ström in i hjärnan som gör att vi knappt vet vad vi heter?

Det är sjukt och det borde räcka med att ett fåtal personer upplevt elchockers förödande resultat för att totalförbjuda ECT. Om jag går ut och slår någon i huvudet på gatan så anses detta vara kriminellt och jag kan dömas för detta, Om man skickar in ström i hjärnan på någon och kallar detta hjälp (enligt psykiatrikerna själva ) och tusentals med människor får sina liv förstörda pga det, då är det vård. Sjukt eller hur???

Det finns inga vetenskapliga bevis för att ECT hjälper, det finns inga vetenskapliga tester som påvisar en kemisk obalans i hjärnan, vilket även högsta hönset för APA ( American Psychological Association ) medger.

JAg vill också ge credit till dom som här berättat om sina erfarenheter av ECT. Eran röst är oerhört värdefull och jag hoppas innerligt att ni i framtiden kommer få ersättning för vad Psykiatrin gjort mot er.

Tack!