ECT-behandlingarna förstörde hela mitt liv – barndomsminnen försvann!


”Hej! Har fått ect tidigare och fick i en serie av 11 stycken åtgången uppehåll och sen därefter 11 stycken till, en mardröm. Hemskt och det som kom efteråt med minnesstörning och när det var som värst så kunde jag inte avgöra om jag kände igen människor eller ens hitta hem. Nu har det gått ett antal år (många år är helt borta) även tidigare barndomsminnen. Nu såg jag dig och vill gärna ha hjälp (tack) med hur jag anmäler till IVO.

Är tacksam för din hjälp
Mvh

Jag önskar ingen att få gå igenom en ect-behandling som jag själv gjort, det förstörde hela mitt liv. Jag hamnade i ett jättedjup depression, haft en riktigt tuff barndom, fördes över i rullstol till psykavdelningen efter ett självmordsförsök och där börjar mitt hellvette. Fick många behandlingar med 11 st åt gången, i en serie, inget jag önskade själv. Kände mig bättre på första och jag försökte få fram det men de verkade inte intresserade utav att sluta, de bara fortsatte och fortsatte…tillslut hade jag fått så många att jag vart manisk för första gången och därefter en diagnos som var bipolär.

Det har jag fått bära hela livet i en tung ryggsäck, även om jag själv vet att det berodde på för mycket elektricitet i hjärnan p g a just elchocksbehandlingen.
Mycket minnessvårigheter har jag haft och i början var det förskräckligt allt förändrades inuti, jag kunde inte hitta hem när jag var på stan och jag kände inte igen folk som jag kände ännu kan jag vara osäker på om jag känner någon eller inte.

Jag har känt mig felbehandlad och feldiagnosticerad, men det har de inte velat ändra på i journalen trots jag inte äter någon medicin för bipolär utan jag håller mig till hälsokost för mina depressioner. Har så många erfarenheter av det här så jag ska ta och skriva ned dem och se om det är någon som är intresserad av att läsa dem. Vill gärna hjälpa andra.

Det är en grymt oetisk behandling som inte borde utföras pga de skador som medför borde den inte rekommenderas av någon läkare.”