ECT behandlingarna har fullständigt handikappat mig


”Jag har sedan tonåren lidit av återkommande depressioner och när medicinering inte ansågs hjälpa mig blev jag rekommenderad ECT behandling. Jag fick en broschyr och det verkade inte finnas några nackdelar och jag beslutade mig därför att pröva.

Det var först efteråt, idag som jag ser biverkningarna av denna behandlingsmetod. Jag har betydligt sämre minne, har svårt att hålla kvar tankar, svårt för inlärning. Och det känns som att jag har tappat bort vissa kunskaper jag tidigare innehaft.

Jag minns inte exakt tidpunkt eller hur många behandlingar jag gjort, men jag antar det måste finnas journalanteckningar. Jag uppskattar dom ialla fall till 12 och det var runt år 2000 på Sundsvalls sjukhus.

Jag skulle aldrig någonsin rekommendera en annan människa att genomgå en ECT behandling. Jag upplever att den fullständning handikappat mig!”