ECT: ett föråldrat och ett inhumant sätt


För mig är detta absolut ett föråldrat och ett inhumant sätt att hjälpa personer med svårigheter att komma ur problematiken, så att det blir hållbart på lång sikt. Dessa metoder likt andra kan mycket väl jämföras med tortyrmetoder i andra länder som vi så väl kritiserar och skrivit under avtal om att det strider mot mänskliga rättigheter och ni vet resten.

Idag efter allt vad forskning, kunskap i beteendevetenskap etc. bör hjälp till dessa människor finnas på annat sätt än att på nytt införa gamla förlegade metoder som inte hjälpt en enda person utan som många här nämnt utplånar hjärnans och kroppens funktioner att en vändning aldrig ses i sikte mer.

Det skapar och binder istället ångestsymptom samt svårighetsgrader rent psykiskt. Du återfår aldrig riktig hjärnfunktion efter sådan behandling som inte längre kan klasifieras som legal metod utan utgöra ren tortyr istället. Bekvämt att slippa engagera sig i människors problematik och behöva visa ngn. empati, så tyvärr kan jag som er andra inte se några som helst rättigheter till att det finns kvar. Resultaten och effekterna har rent statistiskt också visat sig usla och allt tyder på att den ska bort för alltid.

Vad som kan vara en trend nu i samhället i stort är att allt dåligt och grovt tas fram allt för att förgöra varandra, så även om det är fråga om vård d, så slår det över till tortyrmetoder, vilket man i andra länder betraktar som behandling av ex. oliktänkande, intellektuella m.fl.

Nej, fy ruttet skulle min farmor säga och det sa rätt mycket, när även hon ville protestera.