Elchockbehandlingarna kan ha orsakat cancern


”Det är fruktansvärt och förvånande att psykiatrin fortfarande använder sig av den här gammaldags metoden,när det finns så bra terapiformer och bra medicin att använda istället. Riskerna med elchocker är ju helt klart mycket större jämfört med vinsterna.

Jag såg TV-programmet Uppdrag Granskning och människorna och deras anhörigas liv är ju förstörda. Minnena av deras barns uppväxt är totalt borta och namn på personer de känt och upplevelser de varit med om.

Det mest hemska tycker jag är att de psykiskt sjuka och deras anhöriga inte har fått sann info om elchockerna och fått bestämma själva utan har blivit överkörda och lurade av psykiatrin. Så får det absolut inte gå till! Man har rätt att bestämma över sitt liv och kropp även om man mår dåligt psykiskt.

Jag tar för självklart att psykiatrin tar sitt ansvar och erkänner att de har gjort fel i de här fallen och ber de drabbade om en uppriktig ursäkt. Skadestånd kan ju aldrig ge de drabbade sina minnen tillbaka,men det kan ju ge dem ersättning för vård och kostnader som de drabbade haft p.g.a det här.

Jag har egen erfarenhet av psykisk sjukdom och av psykiatrin. Äter medicin mot depression och ångest sedan lång tid tillbaka. Jag blev sjuk efter att i några års tid ha bevittnat hur min pappa slog min mamma,när han hade druckit. Till slut fick mamma,jag och mina syskon fly en vinterkväll,med knappt några kläder på oss. Jag mår idag bättre tack vare medicin och vissa bra psykologer som jag pratat med. Men jag tror att jag måste äta medicin resten av livet. Jag har provat att sluta,men mår dåligt då. Det är ju inte bra eg.,men hellre det än att jag tar livet av mig. Hade jag vetat att det skulle vara så svårt att sluta så hade jag kanske inte tagit medicin.

Jag har även varit inlagd på psykmott. och då erfarit att jag blivit tvingad,inte fått gå ut,fast att jag ej varit en fara för någon annan än mig själv. Jag har även sett personal använda våld och tvång mot andra intagna,vilket var hemskt. Det måste gå att prata istället. Det verkar som att många sadistiska översittartyper söker sig till jobb inom psykiatrin. Det borde man kolla upp mer noggrant.

Jag tycker att man skulle satsa på att hjälpa människor genom snabbare och mer tillgänglig vård,fler vårdplatser inom psykiatrin,mer beteendeterapi och främst bättre,mänskligare personal inom psykiatrin. Det behövs även fler läkare och att man får en fast läkarkontakt/psykolog. Det ger ju trygghet och det är ju viktigt för att kunna prata om sina problem och förhoppningsvis få hjälp. Sedan tror jag att det skulle behöva finnas fler boenden för psykiskt sjuka personer,där det finns personal. Idag ska ju alla bo själva ute i samhället,även om man kanske inte vill/klarar det Man blir för ensam utan någon att prata med och ofta utan bra sysselsättning också.

Jag har själv aldrig blivit erbjuden el. påtvingad elchockbehandling,men min farmor fick det när hon hade svåra depressioner. Jag minns att hon brukade ringa från mentalsjukhuset och prata väldigt konstigt. Hon dog bara 67 år gammal av flera cancertumörer i huvudet. Jag tror att elchockbehandlingarna kan ha orsakat cancern.

Så stoppa elbehandlingar nu och satsa mer på mänsklig behandling istället!”