Elchocker (ECT) har förstört mitt liv och min förmåga att lära mig


”Jag hade varit fysiskt sjuk i 3 år och desperat sökt hjälp för trötthet, kronisk sinuit, anemi, håravfall och värk.

Till slut orkade inte kroppen och hjärnan mer när ingen hittade felet. Eftersom jag tidigare legat på psykiatrisk avd, blev jag inlagd pga depression och förvirring.

Jag bönade och försökte tala om att felet var fysiskt. Ingen lyssnade! Ingen! ECT blir bra! Som psykklassad i svensk vård har man ingen talan!

Jag fungerade mycket väl innan jag fick ECT, nu har jag ett mycket dåligt minne. Kan bla inte känna igen människor, känner absolut ingrn glädje, som bortblåst.

Jag har alltid varit den glada spralliga tjejen som alla ville umgås med. Nu är jag helt tom. Ect har förstört mitt liv men framförallt har det förstört min förmåga att lära mig nya saker.

Läkarna på Prima Danderyd ska skämmas!

Måtte det bli olagligt med ect, det handlar BARA om pengar! Inget annat .SKÄMS sa jag!!

Jag är nog i chock skulle jag säga! Läkarna har ljugit mig rätt i ansiktet. Stum. ”Det frigörs lyckohormoner när man får ect” är det enda dom sagt till mig, inget om att det skulle vara skadligt eller att det ger några men!

Jag ställer mer än gärna upp på allt som kan stoppa detta vansinne! Jag har nog haft enorm tur som inte blivit helt lobotimerad.

Jag har fått ect ca 25 ggr totalt, för många år sedan 12 ggr på rad( 3 ggr i veckan).

Det var en sjuksköterska som stoppade behandlingen när hon kom tillbaka från semester och märkte att de fortfarande gav mig ect.

Jag kommer vid första vardag begära ut mina journaler från Danderyd gällande alla behandlingar.

Fantastiskt att du bryr dig. Tack.”