Fick bekräftade hjärnskador efter 17 st ECT-behandlingar


“Hej! Fick elbehandlingar för ca 6-7 årsen. Har kännt o andra har märkt att det hände något med mig efter det. Jag har berättat för läkare i 7 år om mina besvär o alla har sagt att det inte beror på ECT.

Nu efter 7 år har jag äntligen fått det bekräftat att jag fått en hjärnskada.

Just nu är det mest ilska o sorg över att ”dom” förstörde mig. Långtidsminnet är skadat o det går inte att laga.

Blir ledsen när jag läser om alla andra som har fått gå igenom samma saker.

Enligt mig borde ECT förbjudas.

Har sett filmerna o läst. Det skulle kunna vara jag som sitter o berättar. Ibland söker jag på nätet o läser mycket om ECT och andra som har genomgått detta, men ibland blir det för tungt o jag blir för ledsen för att fortsätta.

Jag har varit hos en psykolog o genomgått en massa tester där det visat att skadorna är större än vad en vanlig depression kan åstadkomma. Och även om jag o psykologen o andra inom vården vet att skadorna är från ECT så kanske man aldrig kan komma vidare med det. Jag vet inte. Och vet inte om jag orkar strida om det heller. Vet bara att det har förstört så mycket av mitt liv.”