Fick skador på närminnet efter ECT-behandlingar


“Hejsan

Det var nu cirka 3 år sedan jag genomgick en ect-behandling när jag hamnade i en djup depression. Jag fick väldiga minnesförluster men värst var närminnet. Jag kunde sitta och prata med en kompis och glömma bort vad vi pratade om under samtalet. Jag blev då tvungen att fråga vad det var vi pratade om och då jag blivit påmind, då kunde jag på något sätt fiska tillbaka det hela.

Det är bra mycket bättre nu men det finns fortfarande tendenser kvar av detta problem. Jag har väl inte fått de värsta biverkningarna som vissa har fått men det påverkar mig helt klart under mitt yrkesliv som forskare. Det är ungefär som när man ett ord på tungan men inte kommer fram till vilket.

Det jag undrar är om det finns möjlighet att kunna få ersättning för skada ? Jag förstår att det måste vara mer eller mindre omöjligt at kunna bevisa att det finns en skada men det måste väl finnas tester där man kan se om man har en skada på närminnet eller inte? Mina kompisar säger att jag lite då och då kan fråga om samma saker efter en tid.

Försäkringsbolag? har en olycksfallsförsäkring sedan tiden innan etc behandlingen osv.

tänkte kolla iaf med dig som har erfarenhet inom detta.

Med vänlig hälsning,
Jonas”