Framtidens dom kommer bli hård


Psykiatrin har trots förödande resultat hängt kvar beroende på att man har ”skickliga” och ”logiska” förklaringar för hur något som förstör en människa egentligen är bra för honom. Ser du en person som har en massa symtom på biverkningar så är detta något man får ta för utan mediciner kunde han lika gärna vara död.

Man använder gärna argument såsom: ”Man får väga det goda mot det onda, om personen inte får dessa mediciner så kan han vara död i morgon”.

Alla psykiska sjukdomar har helt plötsligt blivit dödliga vilket naturligtvis låter hemskt och att då få ”lite” biverkningar av mediciner eller elchocker är ett ringa pris att betala för att fortfarande vara vid liv.

Så håller man på och den ena förklaringen efter den andra påskinar behovet av ökad användning av psykofarmiska preparat eller elchocker och fler och fler människor slås ut pga det, samtidigt som industrin tjänar enorma summor på detta hyckleri.

Man skulle kunna säga så här: Ju mer förklaringar någon måste ha för att övertyga andra om det riktiga i det dom gör desto mindre SYNLIGA resultat har man.

Psykiatrin är fullskiten med komplexa förklaringsmodeller och auktoritära förespråkare, och ”framsteg” inom psykiatrin handlar mer om att bli skickligare på att förklara ”nyttan” av deras behandlingar eller att få t.ex elchocker att se mindre dramatiskt och farligt ut genom att ge muskelavslappnande medel så att man slipper se spasmerna hos patienterna.

Framtidens dom kommer bli hård för hur vi har kunnat låta dessa mänskliga experiment få pågå trots att vi faktiskt sett hur det både skadar och faktiskt även tar livet av människor.

Unga som gamla……