Har ECT förekommit på svenska barnhem?


För ett tag sedan kontaktade en journalist mig och berättade att hon planerade att göra ett radioprogram i P1 om ECT på svenska barnhem. Hon hade sett ett vittnesmål som tog upp detta.

ECT på svenska barnhem?

Vad är detta? Har detta förekommit?

Har man elchockat barn på svenska barnhem?

Jag har svårt att förstå hur man kan överhuvudtaget kan elchocka någon och nu pratar vi om barn. Barn som skall ha värme, kärlek och trygghet. Varm Oboy, kramar och klappar på kinden och inte elchocker!

Hur kan man elchocka barn?

Var finns medkänslan?

Det strider mot alla begrepp om mänskliga rättigheter och är i verkligheten ett övergrepp på och en misshandel av barnen.

Hur går tankegången?

”Vi har brist på personal, pengar, ork och medkänsla. Hur skall vi kunna hantera alla dessa barn och ge dem en bra start i livet? Det blir en massa problem och jobb för oss … Vi orkar inte …”

”Nej, låt oss lösa det hela istället genom att elchocka barnen så blir vi kvitt alla problem! De blir lugna och fina och ställer inte till en massa problem för oss. Synd bara att det är förbjudet att lobotomera dem.”

Skall verkligen sådana personer jobba på eller bestämma över barnhem?

Finns det någon som har erfarenhet av ECT på svenska barnhem och som kan berätta mer om detta?

Det värsta och verkligt hemska i sammanhanget är att barn fortfarande elchockas i Sverige. Nu år 2011.

Det är alltså fortfarande tillåtet att elchocka barn i Sverige år 2011.

Vad gör Socialstyrelsen?

Vad gör politikerna?

Hälsn,

Ps. Jag bryr mig inte om hur många professorer eller läkare som förespråkar elbehandling eller elchocker – naturligtvis utan att själv vilja prova på det – man elchockar inte barn! Man elchockar verkligen inte barn! Ds.