Hjärnan känns utraderad efter ECT


”Jag behandlades år 2007 med ECT och fick under ca 4 månader 47 behandlingar, först unilateralt och sedan bilateralt. Då var jag 23 år gammal. Den information jag fick angående minnesstörningar var att de var av övergående natur och ingenting att haka upp sig på. Idag flera år senare har flera års minnen fortfarande inte kommit tillbaka, det är blankt i huvudet, hjärnan känns utraderad. Jag har svårt att komma ihåg saker, svårt att koncentrera mig när jag läser och framför allt att lära in ny information. Jag har länge funderat på att vända mig någonstans och eventuellt göra en anmälan, då jag känner mig väldigt ensam gällande detta samt ifrågasätter jag starkt det höga antalet behandlingar under så kort tid. Det finns liksom inga ”beviskrav” att lyfta fram annat än min egen utsaga. Jag såg uppdrag granskning 2009 gällande ECT och blev både upprörd och berörd av andras berättelser. Mycket tacksam för svar! MVh, Jennie”