Hon blev en zombie efter ECT


Att anse att elchocker är behandling eller hjälp är att skriva under på sin egen totala oförmåga att faktiskt ge riktig HJÄLP.Det mäter också pulsen på ett samhälles inställning till vilken nivå vi lägger ribban när det gäller mänskligt liv.

Vad innebär det att ”må bra” eller att vara lycklig?

Det verkar som om vi aldrig vågar ställa oss frågan VARFÖR mår denna människa dåligt. Och invänta svaret. Den snabba metoden att stänga av personen mentalt kan ju förvissa vara bekvämt för omgivningen, men vad händer med individen själv?

Jag har ett exempel: Min mor och far hade goda vänner som de umgicks ganska mycket med. Men med tiden började de upptäcka attallt inte stod rätt till. Mannen klagade till pappa över hur värdelös och lite förnäm som frun var.(Hon kom från en lite förmögnare släkt) Hon hade varit sjuk men han hade ingen lust och hjälpa henne, hon fick sköta det själv.

Frun började anförtro sig till mamma och berättade hur hennes man tryckte ner henne kallade henne massa saker och förbjöd henne att träffa hennes bror.

Min far förklarade vad han tyckte om mannen ifråga och hans sätt att behandla sin fru.

Helt plötsligt får de veta att frun har skickats till Halmstad Lasarett, vilket senare visade sig vara till psyket. Här fick hon genomgå flera elchocksbehandlingar.

Efter det så var hon bara en skugga, hon pratade aldrig mer med varken mina föräldrar eller mej eller andra. Hon som tidigare i sin ungdom varit en glad människa hade blivit en sombie.

Var detta att hjälpa??

Det är inget annat än kriminell verksamhet, som dessutom betalas med våra skattepengar.Vi borde har mer att säga till om.