Jag blev mer psykotisk och misstänksam efter elchockerna


“Hej, jag har blivit tvingad till x-antal ECT-behandlingar sedan 18- års ålder, det gjorde så att jag tillslut blev MER psykotisk och misstänksam än jag var tidigare. Har dessutom förlorad stol del utav mitt ordförråd, kan ofta glömma vad jag tänkte säga eller vad saker heter, det är så frustrerande då det påverkar mitt social liv till det sämre, man isolerar sig för att inte känna sig dum inför andra. Att ”ha nåt på tungan” hela tiden är irriterande när man konverserar. Också kan det ta långt tid att skriva numera eftersom jag kan helt enkelt glömma bort vad jag tänkte skriva om.
Jag har pratat om det här med psykiatrin men de säger ju att det oftast är övergående och kommer tillbaka på en vecka… Jag har ännu minnesstörningar efter flera år!
Jag har dålig erfarenhet av ECT sedan barnsben då min mamma fick det varannan vecka i drygt 3 år, hon sa tom att hon försökte säga till ansvarige läkaren (han fick senare sparken för ett oprofessionellt arbete) att hon bara sov hela dagarna, men ändå fick hon fortsätta och knäckte henne totalt, vilket jag är vittne till, vi barn fick laga mat, städa och diska själva.

Jag har i flera omgångar försökt att bevisa motsatsten för dessa läkare men det bara skrattar bort det och säger oftast att andras upplevelser som står på internet är lögner för att skita ner själva teorin om att ECT visst har en positiv effekt och INGA biverkningar. Det är oftast ord från läkare som upplever förbättringar medan patienten upplever försämring. Det är ganska uppenbart vid det här laget vem det är som ljuger…

Jag har dålig erfarenhet med psykiatrin över huvud taget, man blir endast fattigare då det kostar 80 kr/dag, plus att man INTE får träffa jourläkare när man önskar/behöver/måste.”