Jag höll på att kvävas under ECT-behandlingarna


Jag höll på att kvävas när jag fick elchock efter en utmattnings-depression. Som tur var hjälpte mig en sköterska att andas i sista sekunden. Det var riktigt läskigt. Sedan sa jag nej tack till fler ECT. Och de lyssnade på mig. Tack och lov! Om jag någonsin kommer att få en sådan depression igen, då dör jag hellre än åker till psyket.

Jag vill helst bar glömma det hela och gå vidare. men jag tycker att det är bra att du tar tag i ämnet, så att ECT inte används ”slentranmässigt” på alla som de kommer åt. Jag tycker att det verkar användas som ett universalmedel just nu, istället för mer personal o samtal. Mer terapiarbete, mer personal och mer alternativa metoder är vad jag föreslår. Bubbelpool, massage, gym, musik o dans. Extra bra kost, med naturliga fettsyror och inget socker. Stressade människor behöver komma i hormonbalans, inte grillas.