Jag höll på att kvävas under ECT-behandlingarna


Jag höll på att kvävas när jag fick elchock efter en utmattnings-depression. Som tur var hjälpte mig en sköterska att andas i sista sekunden. Det var riktigt läskigt. Sedan sa jag nej tack till fler ECT. Och de lyssnade på mig. Tack och lov! Om jag någonsin kommer att få en sådan depression igen, då dör jag hellre än åker till psyket.

Jag vill helst bar glömma det hela och gå vidare. men jag tycker att det är bra att du tar tag i ämnet, så att ECT inte används “slentranmässigt” på alla som de kommer åt. Jag tycker att det verkar användas som ett universalmedel just nu, istället för mer personal o samtal. Mer terapiarbete, mer personal och mer alternativa metoder är vad jag föreslår. Bubbelpool, massage, gym, musik o dans. Extra bra kost, med naturliga fettsyror och inget socker. Stressade människor behöver komma i hormonbalans, inte grillas.


Har du själv dålig erfarenhet av elchocker, sk ECT?

Vet du någon som har råkat illa ut?
Berätta gärna din historia och hjälp andra!

Få personlig och kostnadsfri hjälp att anmäla dina skador från ECT. Steg för steg i din egen takt. Du hjälper dig själv och andra genom att anmäla.

Få hjälp att anmäla dina eller andras skador från ECT.

Berätta din historia här.