Kraftiga minnesstörningar efter ECT – psykiatrikerna bara skrattade


“För ca ett dygn sedan skrev jag mer eller mindre ut mig själv från allmän psykiatri avd på
Falköpings sjukhus , jag har fått 7 ect behandlingar och fått kraftiga minnes störningar jag har glömt långa sekvenser av mitt liv , jag rörde till det och klarade knappt av av ta hand om mig själv på avd glömde måltider och mediciner och namn men de bara skrattade åt mig när jag verkligen påpekade att jag inte mådde bra av ectn och ville avsluta skrattade de bara åt mig . Nu får min man vara hemma på anhörig vård och sköta om mig . Jag kan inte köra bil orkar inte titta på tv något längre och har inget lokalsinne kvar”

”Hej , vet ej vem jag ska prata med kom hem från sjukhuset för ca 3 veckor sen efter att legat inne i 6 veckor och under maj och juni genom gått flertalet ect behandlingar för att jag svarade så dåligt på den anti deppresiva medicinen, beslutet att få ect lät de mig ta när jag var djupt deprimerad och tungt medicinerad jag var inte kapabel att ta sådana beslut det borde min man fått göra men han fick knappt någon information . Idag funkar ingenting min man får gå hemma på anhörigvård för jag klarar mig inte själv . Jag klarar inte att handla själv kommer inte ihåg några koder eller lösen ord har jätte dåligt närminne har inget minne av flera år av mitt liv känner inte igen personer i utkanten av min umgänges krets klarar inte Av att köra bil längre sträckor och har panik ångest . INGA av dessa problem hade jag innan ectn , detta tär hårt både på mig och min familj som inte längre känner igen sin fru/mamma / syster /dotter känner mig desperat finns det någon hjälp att få”