Min svägerska blev som en robot efter ECT-behandlingarna


“Nu har jag träffat min svägerska, hon har fått 8 behandlingar, tror själv att hon fått 5. Visst var hon lugnare, men ändå så olik sig, jag ser att hon fortfarande mår dåligt, men hon säger att ”det går bra”.

Tyvärr är närminnet helt borta, personalen sa att det är så nu när behandlingarna pågår, men det kommer tillbaka.

De sa också att effekten inte var riktigt som de tänkt sig, hon ska få behandling 9 i morron och sen tar de ställning vidare.

Jag är mörkrädd, hon känns inte ”levande” det är som om hon vore en robot, men så här kanske det är, usch jag mår inte bra av att ha sett detta, önskar att jag kämpat emot mer, men när de sa att doktorn avgör, la jag ner.

Jag önskar av hela mitt hjärta att hon blir sig lik igen, men det får framtiden utvisa.

Med vänlig hälsning”

“Vill bara berätta att de avbröt ECT´n nu, gav alltså inte en 9:nde beh p g a hennes förvirrande tillstånd.

De har nu att in henne på Litium, vilket hon tidigare blivit erbjuden o vägrat använda p g a biverkningarna (det var för ngr år sen).

Jag pratade med dom nyss o nu ska de undersöka om det kan vara ngt fysiskt fel i hennes hjärna som gör att hon är så förvirrad???

Jag ställde en hel del frågor till ssk men fick inga svar utan hon skulle ringa upp mig igen, för hon var lite upptagen nu (sa hon iaf).

Min bror (maken) får ingen info om vad de gör med henne o jag har nu begärt ett samtal med ansvarig läkare, tillsammans med min bror.

Allt känns så fel, hoppas verkligen inte att de förstört henne för resten av livet.

Med vänlig hälsning”