Mitt liv är i spillror efter skräckupplevelse med ECT behandlingar på psyket


”Hej! Jag vill gärna anmäla skador efter elbehandling och vill veta hur man går tillväga. Fick 4 behandlingar i somras på psyket i Halmstad efter påtryckningar att det var det enda de kunde erbjuda mig mot min depression. Hade redan fått anafranildropp när jag låg inlagd under två månader på vårenoch blev satt på medicinering som fungerade tills jag blev utsatt för stress som jag inte kunde hantera. Efter 4 elchocker sa jag stopp och lämnade psyket. Har inte blivit bra sen dess och har bestående minnesproblem förutom depressionen som inte läks efter skräckupplevelsen med elterapin. Jag är forskarstuderande och kommer nästan inte ihåg någonting som har med mitt forskningsprojekt att göra, har dessutom svårt att minnas vad mina kolleger heter och vad de forskar om. Mitt liv är i spillror och jag går på starka antideppressiva, neuroleptika och lyrica för att få bukt med min panikångest och depression. Inget av det fungerar längre och sista utvägen nu är att skicka mig på behandlingshem för att lära mig hantera min ångest. Psykoterapi i öppenvård har inte heller botat mig från depressionen och ångesten. Jag har inte längre nåt förtroende för läkarna efter att ha blivit lurad att acceptera ECT som jag inte själv trodde på alls. Sist jag var uppe på psykakuten blev jag hotad av överläkaren när jag ville bli inlagd på vårdavdelning 19 för att jag inte klarade av min ångest. ”Vill du ha mer ect eller?” var hans kommentar. Att lägga in mig på vårdavdelningen var att missbruka skattebetalarnas pengar menade han. En ny medicin lades till alla de andra och sen skrevs jag ut efter två dagar. Slutade med den på eget initiativ då den bara gav mig extrem huvudvärk och en känsla av att vara bedövad i hela kroppen. Jag blev dessutom illa behandlad av personal på psykakuten. Blev kallad patetisk av en vårdare och flera uppförde sig arrogant och nonchalant mot oss patienter. Vissa i personalen var mer intresserade av att läsa skvallerpress och dagstidningar än att ta hand om oss patienter. Jag kommer aldrig mer att åka till psykakuten i Halmstad, hellre dör jag. /X”

”Jag vill gärna veta hur man gör för att anmäla skador efter el-behandling, jag fick 4 behandlingar i somras och har svåra problem att minnas mitt forskningsprojekt som jag höll på med innan depressionen vilket gör mig jätteledsen ofta. Jag blir ofta förvirrad och har svårt att orientera mig och koncentrera mig på sånt jag gjort med lätthet tidigare som läsning. Det är också svårt att hitta mening och livslust. Det positiva är att det glimtar till ibland och jag känner mig nästan normal och jag hoppas att de perioderna ska bli oftare och längre. När jag vaknade upp från den första ect:n skrek jag och grät och var helt ifrån mig, efter de andra tre var jag bara borta och helt omtöcknad. Nu verkar det som att jag fått rätt inställd antidepressiv medicin som gör att hjärnan klarnar upp, tyvärr händer detta oftast på kvällen när jag tagit medicinen så jag måste ändra tidpunkt och ta den på morgonen annars är jag uppe hela natten. Efter att zyprexa och lyrica tagits bort är jag också mer klartänkt. Jag hoppas att jag blir såpass återställd att jag kan gå tillbaka till mitt arbete. Ironiskt nog har jag en handledare som forskar om psykiatrin och dess historia…” Mvh