Nedlåtande läkare gav mig tvångsvård


”Hej,

Jag blir väldigt lättad av att se att det finns någon som engagerar sig i frågan om elchocksbehandling.

Jag har inte själv fått det men såg folk som fått det då jag var inlagd… Själv fick jag ett ultimatum: antingen gick jag med på ”elterapi” eller så skulle jag bli utskriven. När jag bestämt vägrade så frågade de vad jag annars ville ha för hjälp. ”Samtalsterapi” svarade jag. ”Sånt sysslar vi inte med” svarade läkaren. Efter det så sades det att jag ”vägrade vård” och jag blev tvångsinlagd. Helt bisarrt och det absolut mest kränkande jag varit med om. Det går inte att beskriva hur nedlåtande läkarna var under min vistelse på psyket, men många som varit inlagda på psykiatrisk avdelning i sverige vet vad jag pratar om. Tyvärr kan inte människor som inte varit med om det själva förstå riktigt.

Iallafall tycker jag det är vidrigt att elchocker får och ges med tvång!

Vilka politiker har du skrivit till? Jag tycker att man borde sätta upp lappar och anordna en demonstration.

Vet du vilka länder som inte använder sig av elterapi? Slovenien har jag hört, men jag förstår inte om det blivit förbjudet i Indien eller om det endast finns ett sådant förslag?

Gott nytt år! 2012 ska det hända saker på det här området!”