Permanenta skador på minnet efter ECT


”minnesluckor

Vid inläggning på psyk i norrköping år 2008 pga depression blev jag behandlad med ect! jag var mycket tveksam till detta men blev rent ut sagt övertalad av läkare och övrig personal att genom föra det! Jag fick 6 behandlingar och efter varje gång vaknade jag upp och var helt förtvivlad, jag grät och skrek och visste inte var jag var eller vad som hänt, en personal blev avsatt för att finnas hos mej vid uppvaknandet för att lugna mej (vilket inte alls hjälpte). Efter dessa 6 behandlingar ville de göra ytterliga 8 st, men jag vägrade!!! Mitt närminne var helt bort, men jag blev informerad om att det bara var tillfälligt och att mitt minne inte alls skulle bli skadat! Som sagt jag vägrade fler behandlingar! Väl hemma igen fick en vän flytta hem till mej och stödja mej, jag mindes inte hur jag skulle göra de mest enkla sakerna längre ochjag hade hemska mardrömmar som ofta slutade med att jag vaknade upp och grät och var totalt förvirrad, jag klarade inte av att vara ensam, långa tidsperioder från mitt tidigare liv är helt borta, vilket jag många gånger upplever som väldigt handikappande och pinsamt- Mina barn vill ibland prata om deras barndom, tyvärr har jag inga svar till dem eftersom mina minnen är borta! jag har fått permanenta skador av både när-minne och långtids-minne pga ect!”