Radikal personlighetsförändring efter ECT-behandlingar


“Hej.
Hittade din sida då jag Googlade på hjärnskador efter ECT. Att jag gjorde det beror på att jag gått en längre tid och funderat på om de ECT behandlingar kunde ha gett mig bestående hjärnskador. Min minnes bortfall märktes snabbt men jag och min omgivning har även märkt en radikal personlighets förändring. Som det stod på din sida så har sjukvården och jag skyllt de flesta efterkommande problem på min diagnos och min psykiska ohälsa. Jag är diagnostiserad Bipolär 2 och efter år av olika mediciner, ett antal självmordsförsök så valde man att prova med ECT. Nu är allt än värre. Tidigare hade jag ändå toppar och dalar och topparna fick mig på nåt vis att behålla lite livsglädje. Nu är allt bara jämngrått och jag har tappat oerhört mycket av mina minnen. Hur går jag vidare? Vad är ditt råd. Ber om ursäkt om mitt mail är smått rörigt och inte så förklarande. Fråga vad du vill så svarar jag.

Jag känner igen mig så väl i väldigt mångas berättelser. Skönt på sätt och vis då jag inte förstått att vi är så många. Men samtidigt oerhört knäckande.

Era informations filmer är toppen önskar ALLA fick se detta innan de fattade ett beslut om att genomgå denna typ av behandling. I mitt fall var jag under den perioden tvångsintagen- LPT, heter det så?? Var i så dåligt skick så jag inte riktigt förstod. Av de som fanns runt mig vid tillfället har jag fått höra att jag blev garanterad att det var ytterst få som fick några varaktiga biverkningar. Har dock gjort klart för alla att om jag blir så dålig igen att jag inte själv kan göra min röst hörd så aldrig mer ECT.

Beundrar er eldsjälar som tar tag i detta!”