Stampar på samma primitiva nivå


Jag måste säga att jag blev chockad när jag läste om hur man ökat användandet av elchocker. Jag trodde faktiskt att man inom psykvården och i ett modernt samhälle år 2007 förstått att denna typ av behandling är skadlig och fullständigt oacceptabel! För inte så länge sedan läste jag i tidningar och såg på TV om att personer som tidigare utsatts för lobotomi och tvångssteriliseringar av psykiatrin tilldömts skadestånd p g a att de fått sina liv förstörda av dessa behandlingar. Från psykiatrins håll försvarade man sig med att man ”inte visste bättre då” – och jag kan bara konstatera att man fortfarande står och stampar på samma primitiva nivå. Jag såg en gång hur ett ägg såg ut på insidan efter en elchocksbehandling och det var en skrämmande syn! Det är verkligen dags att man på regeringsnivå tar en ordentlig titt på vad som försiggår inom psykiatrin och öppnar dörren på vid gavel för skonsamma, alternativa behandlingar!