Stures fru dog efter 15 elchocker – intervju 1


Intervju i Sveriges Radio med Sture angående hans fru Marianne som dog efter 15 elchocksbehandlingar. Hör intervjun med Sture här.

NewsVoice – Stures fru Marianne dog efter 15 elchocker!

Sture: ”Ja, absolut! Hon var ju förtvivlad. Hon sa: ’De kommer att ta ihjäl mig med den här strömmen’.

Sture: ”De hade bara En inriktning och det var el. Vi försökte att prata med dem, att de skulle prova något annat.Men de hade liksom inte något annat, de gjorde ingen utvärdering! Vad jag fick höra, brukar det vara 8 behandlingar, sedan gör man en utvärdering. Men de bara körde på. Och innan vi fick slut på det där eländet, så tänkte de höja strömmen och fortsätta!”

Reportern: ”Kunde Anette själv uttrycka sig?”

Sture: ”Ja, absolut! Hon var ju förtvivlad. Hon sa: ’De kommer att ta ihjäl mig med den här strömmen’.

Reportern: ”Totalt får Anette 15 elchocksbehandlingar, mot för det man tror är svår depression. Men hon blir bara sämre, Och 2 månader senare dör hon. Obduktionen visar istället att hon dog av en ovanlig och obotlig neurologisk sjukdom.”

Sture: ”Att hon hade en obotlig sjukdom, kommer vi inte ifrån. Men hon hade kunnat fått gått bort lugnt och fint, istället för att ’gå på tånaglarna’ och inte veta vad de gjorde med henne och så vidare. Det är det jag tycker är bedrövligt.”

Reportern: ”Inspektionen för Vård och Omsorg har granskat det här fallet. De riktar ingen kritik mot den diagnos om depression som ställdes, eller att man började med elchocksbehandlingar. Däremot kritiserar man kliniken för att den fortsatte att elchocksbehandla Anette, trots att hon inte blev bättre. Efter 6-8 behandlingar borde man ha omprövat sitt beslut.”

Sture: ”Det är det som känns än idag, för jag har lite mardrömmar faktiskt, än idag, tårarna kommer – om Anettes lidande och det känns för jävligt, helt enkelt.”