Akta er för ECT! Hjärnskada förtäckt som ”behandling”


Akta er för ECT! Hjärnskada förtäckt som ”behandling”

Copyright (c) /Brian Daniels/ Alla rättigheter reserverade.

Copyright (c) – Originalartikel: Beware ECT! Brain damage disguised as “therapy”

Galningarna steker fortfarande hjärnorna! Brutala psykiatriska övergrepp avslöjade

av Brian Daniels

Är dagens moderna elchocksbehandling säker?

Vad är ECT?

Elchocksbehandling, även känd som ECT, även känd som ”chockbehandling” eller elektrochock är en metod som används av psykiatriker, där en elektrisk ström leds genom en persons hjärna tills ett krampanfall inträffar. Nuförtiden får patienten ett bedövnings- och ett muskelavslappnande medel så att han eller hon inte bryter sönder tänder eller ben under det våldsamma krampanfallet.
Det är en ”behandling” som påstås återställa hjärnan.

Men psykiatriker medger dock att de inte vet hur det fungerar. Fil Dr och biomedicinsk ingenjör Kenneth Castleman beskriver vad det faktiskt gör med hjärnan.

”Elektrisk ström är ett flöde av elektroner genom ett föremål, till exempel en patients huvud. Den mäts i ”ampere” som anger antalet elektroner som rör sig genom objektet varje sekund. Men föremålet uppvisar ett motstånd mot flödet av elektroner, och det tryck som tvingar elektronerna genom objektet är spänningen som mäts i ”volt”. Ju högre spänningen (fler volt) är för ett visst objekt, desto mer ström kommer att flöda (fler ampere). Spänningen drar elektronerna, och när de rör sig har vi ett aktuellt flöde.

”I en ECT-apparat används en spänning på elektroder som placerats mot patientens huvud. I moderna ECT-apparater används inte spänningen kontinuerligt utan med korta pulser. Först blir en elektrod positiv och den andra negativ, vilket gör att elektronerna dras åt ena hållet. Efter en kort paus vänds polariteten sedan, vilket drar elektronerna i motsatt riktning. Likt en tryckluftshammare skapar detta en effekt på hjärncellerna, och det finns risk för att detta åstadkommer hål i cellerna. Samma teknik används för att döda cancerceller. Utöver det orsakar den elektriska strömmen uppvärmning i hjärnan, och den kan skada eller till och med döda celler.

”En typisk ECT-behandling innefattar 70 par pulser per sekund (pulsfrekvensen), och den varar från fem till åtta sekunder (varaktighet). I moderna ECT-apparater justeras spänningen automatiskt med upp till 460 volt för att få en specificerad mängd ström att flöda. Strömmen kan ställas in på mellan 0,5 och 0,9 ampere.”

Hur återställer ECT hjärnan?

Teorin (och detta är bara en teori) är att ECT startar om hjärnan precis som när du startar om en dator som inte fungerar som den ska.

Denna liknelse ges av Paula Bolton, programchef för McLean’s Psychiatric Neurotherapeutics Program (McLean-sjukhusets psykiatriska neuroterapeutiska program, ö.a.), en filial till Harvard Medical School. Hon säger också att ”ingen är riktigt säker på varför det fungerar.”

Om du tar hänsyn till informationen ovan om hur den elektriska strömmen orsakar uppvärmning i hjärnan och skadar hjärnceller, är det mycket mer än en ”återställning”. Kenneth Castleman sa också ”Att säga att din hjärna behöver en 460-volts elektrisk stöt är som att säga att din dator behöver ett blixtnedslag.”

Kan ECT göra dig värre?

KMR i Storbritannien har fått rapporter från överlevande efter ECT, vilka delar med sig av sina berättelser som innefattar bestående minnesförlust efter ECT, humörförändringar och mer. Det finns andra berättelser på Internet om människor som lider av minnesförlust.

Enligt en kvinna, vars berättelse du kan läsa här, skapade ECT förvirring i hennes hjärna och hon var sig aldrig lik efter det.

En annan kvinna sa att hennes liv har påverkats allvarligt av ECT, inte bara hennes minne utan också hennes hjärta.

Enligt en rapport [1] från en analys av 304 elchocksbehandlingar upptäckte man att några potentiellt farliga arytmier inträffade. En arytmi är ett problem med hastigheten eller rytmen på hjärtslagen. Under en arytmi kan hjärtat slå för snabbt, för långsamt eller med en oregelbunden rytm.

Vem är en lämplig kandidat för ECT?

Kort svar? Ingen.

Med tanke på att delägaren till Somatics LLC (en stor amerikansk tillverkare av ECT-apparater) psykiatrikern Richard Abrams tillfrågades under vittnesmål under ed om han ens förstod mekaniken i hur ECT fungerar och svarade ”jag gör inte det”, så kan det vara klokt att iaktta mycket stor försiktighet när du erbjuds ECT.

Mecta Corp, en annan tillverkare av ECT-utrustning i USA, kunde inte ge några bevis för hur ECT fungerar, förutom att de apparater som man tillverkar är utformade för att framkalla ett krampanfall av grand mal-slag och utöver det är det bara teorier beträffande mekanismen. Under vittnesmål under ed erkände verkställande direktör för Mecta Robin Nicol att företaget ”inte utför forskning” och fattade beslut om att ”bortse från det man karakteriserade som minoritetens syn på ECT” att ECT ”orsakar hjärnskador och orsakar minnesförlust”.

Slutligen listar Somatics, tillverkare av LLC ECT-apparaten, enligt bruksanvisningen för Thymatron kognition och minnesstörningar och hjärnskador under ”Allvarliga biverkningar”.

Du kan läsa fler berättelser om den skada som ECT orsakar här:

A Mother’s Story: “I was lied to and told electroshock was ‘safe’”
Telling My Electroshock Story So No More Will Be Harmed
Warning About the Devastating Effects of ECT

Kolumnisten på UKR Brian Daniels är också verkställande chef för KMR, Kommittén för mänskliga rättigheter, i Storbritannien. KMR är en övervakare som finns världen över och som grundades 1969 för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot mänskliga rättigheter.