De fick kraftigt försämrat minne efter elchocker


”Jag har inte fått ECT själv, men jag har legat inne mycket på psykiatriska avdelningar och sett många som behandlats med ECT. Bland annat en av mina bästa vänner och min pojkvän som låg inne samtidigt som mig. Deras biverkningar som man inte bara hörde om, utan även såg var riktigt hemska. Deras minne blev så kraftigt förändrade att dom inte visste var det var för dag, eller om det var kväll eller inte. Min vän tog en överdos inne på avdelningen efter hennes ECT-behandling, som tur var så hittade personalen henne. Men detta säger hon själv att hon aldrig skulle gjort om det inte vore för ECT´n. Detta skedde i våras, och nu ligger hon inne igen på samma avdelning, och hon får mer ECT nu än förra gången. Jag vågar inte ens tänka på hur mycket hennes hjärna förstörs av denna vidriga behandlingen. Jag tycker det är hemskt att dom fortfarande använder denna metoden. Den är ju för sjutton sen stenåldern. Den borde förbjudas!”