Fick ECT och har inte varit hel sedan dess!


”Fick ”bara” 4 elchocker för 15 år sedan. Något inom mig förstördes där och jag har inte varit ”hel” sedan dess. Det har naturligtvis påverkat hela mitt liv. ECT är ett brott mot mänskligheten i klass med förintelsen.Mentalförintelsen skulle man kunna kalla det.

Jag bävar själv inför dom hårda orden och vill förtydliga. ECT-metoden är ett brott mot mänskligheten och mentalförintelse i större eller mindre grad. Men var skulden eller felet ligger vet jag inte. Jag fattar inte att ide´n uppstod, inte att den spreds och absolut inte att den tydligen fortfarande sprids. Men jag fattar inte heller hur jag kunde gå med på något så vansinnigt.

Jag har inte träffat läkaren som gjorde det, men dom som jag har träffat inom psykiatrin verkar vara mer eller mindre hyggliga människor som handlar i god tro på auktoriteter och ur brist på alternativ.

Frågan om ersättning känns meningslös, för det som skadats kan inte ersättas.

Det viktiga är att ni som har makt och förmåga att stoppa den här galenskapen gör det. Nu,genast !”