Fick hemska skador efter ECT – men ingen i sjukvården tror på mig


”Allt skulle bli bra med ect när inte pillerna hjälpte mot deppresion, det bästa var att det inte skulle bli några biverkningar.Jag blev bara sämre efter varje behandling men när jag vaknade upp efter min femte behandling förstod jag att något gått snett för det var ingen läkare eller sköterska som tittade på mig när dom pratade , liksom undvek mig ,jag hade fått för mycket ström så jag var lite blå i ansiktet men det var inte nåt farligt sånt som kunde hända,lite blå, mina ögonvitor hade hemska blodutjutelser plus att det var blåtiror ,blåmärken i hela ansiktet………mitt minne, min syn , min reaktionsförmåga mm mm mm fungerar inte men vad spelar det för roll när ect är helt riskfritt inga biverkningar, det här är några år sedan nu och jag har hela tiden sagt att det är ect behandlingarna men nej,nej ,nej ingen inom sjukvården har trott på mig.”

”Jag skulle bli betraktad som psykiskt sjuk och därmed icke trovärdig. Det gör så ont ,mina tårar tar aldrig slut …”

”Hej! Det har nu gått några månader sen jag fick ditt mail om att göra en anmälan på skador, men och lidande jag har pga ECT. Jag har inte helt lätt att prata om det som jag varit med om , men nu har jag bestämt mig för att göra en anmälan. Jag hoppas att erbjudandet om hjälp finns kvar trots att det gått ett tag.Nu i veckan ska jag ta kontakt med psyk här i X och be dom skicka hem min journal,för det ska väl inte vara något problem, hoppas jag .och att den finns kvar och att allt är ner skrivet där. Hälsningar, Annika”