Fick kroniska minnesskador efter ECT


”Jag har gått igenom hela psykiatrisvängen, har fått 3 serier ECT behandlingar. 8st första gången 8st andra gången tror jag och den tredje avbröt jag själv vid 4-5:e på grund av att jag började få konstiga flashbilder när jag blundade. Dom försvann efter ett tag. Men mitt närminne är uruselt, glömmer saker jämt. Det är något bestående jag fått av ECT behandlingarna. Mycket dåligt närminne.

Det som stod i informationsbladet om ECT stämmer inte alls, mitt minne är fortfarande dåligt nu efter 4-5 år efter ECT behandlingarna. Dessa behandlingar botade varken min depression eller ångest.

Staten borde kompensera alla patienter som inte fått veta riskerna, folk får men för livet.

Visst vill jag anmäla det, men behandlingarna var inte under tvång. Men jag var desperat för att må bättre och då gör man vad som helst, speciellt om läkarna uppmuntrar det. Behandlingarna hjälpte dock inte.

Men jag kände inte till dessa kroniska minnesskador som ECT kan ge så därför är det väl legitimt att anmäla det. På pappret som man fick läsa innan behandlingarna så stod det övergående minnesproblem, inte permanent som i mitt fall. Jag får lida av det för jag glömmer lätt och min sambo måste påminna mig jämt om saker, vilket också är jobbigt för henne.

Så om ni hjälper mig så kan jag anmäla detta, men hur sannolikt är det att jag får upprättelse?”