Min hjärna är skadad efter ECT


”Hej, Jag fick 8-10 behandlingar hösten 2010 under en period på 3 veckor. Var inlag för svår depression och suicidplaner. Behandlingen gjorde att jag glömde bort varför jag mådde dåligt, blev väldigt förvirrad och ”lätthanterlig”. Sex dagar efter utskrivningen hade den värsta förvirringen lagt sig och jag var lika suicid igen. Det blev en ny inläggning i ca 8 veckor med högsta dosen av efexor som jag fortfarande äter. Jag har blivit bättre och kan jobba men mer än så är det inte. Blev informerad om att övergående minnesproblem kunde förekomma.

Jag har fortfarande stora minnesluckor från tiden sommaren innan och hösten/vintern efter behandlingen. Jag har alltid haft väldigt bra lågtidsminne och närminne trots problem med depressioner sedan 15 år tillbaka (är nu X). Efter behandlingen har jag har fått försämrat närminne, har svårt att hålla mer än en sak i huvudet samtidigt, vilket jag också var väldigt bra på förut. Har fått stora problem att planera framåt mer än en dag i taget, sköta mitt hem, handla, laga mat osv. Min koncentrationsförmåga är försämrad, jag klarar inte av att koncentrera mig på ett samtal eller text i röriga miljöer längre. Det känns som att min hjärna blivit skadad. Jag vill hålla ordning hemma men det går inte. Sjukhuset har inte gjort någon uppföljning på behandlingen. Hur bevisar man vilka skador man fått? Vart ska man anmäla? Hälsningar X”