Min mor blev tvångsintagen och fick elchocker


”Jag blir nedstämd av att läsa alla kommentarer här och känner stor empati för er som har drabbats av denna typ av behandling, samt närstående. Jag förstår mig inte på psykiatrin.

Min mor har tyvärr varit tvångsinlagd ett antal gånger. Första gången var jag knappt ett år och den gången fick min mamma elchocker.

Det jag har sett av psyk i vuxen ålder (pga min mor) är inte bra. Ingenting känns bra i magen där. Jag önskar mer av värme och kärlek till de som drabbas av psykisk sjukdom eller skov. ECT tycker jag inte skall användas. Varför? Varför använda denna typ av metod?

Min mamma kan bli manisk och lite snurrig när sjukdomen träder i kraft. Men hon gör ingen förnär. Kan det inte få vara så då? Varför använder man öht så kraftfulla metoder på psykiatriska avdelningar. Det är det jag vänder mig mot.”