Panikångest och mycket svåra minnesskador efter 39 ECT-behandlingar


”… Efter att jag har fått mina ect behandlingar, vilket vi trodde skulle hjälpa mig inte Stjälpa mig – förstöra mitt liv.

Jag är inte längre den energiska, med många bollar i luften som jag va förut. Är mer eller mindre en zombi.

När jag hade fått min 39:e behandlingen o jag klagade på minnet då sa läkaren att vi slutar….

Till mig o min man sa man att man kan få minnesstörningar med det kommer tillbaka, ja nu har det gått flera år för mig och minnet har inte kommit tillbaka, plus att mitt närminne är inte så bra. Måste ha påminnelse om allt, lappar, tavlor, alarm på mobilen….

Jag tappade ca 9 år av mitt liv, även fläckvis mer ändå… Jag kommer inte ihåg när jag flyttade in i radhuset med min katt, jag kommer inte ihåg hur jag har träffat min man, när vi förlovade oss, gifte oss….flera händelser som när syrran fick sin andra dotter, kommer jag inte ihåg, när en syster dotter hade gift sig o fått barn, inget minne… det går räkna upp hur mycket som helst.

Efter ect´n så började jag få panikångest, som har blivit värre med tiden. Har provat o arb.tränat men det har inte fungerat, så nu har jag fått sjukersättning.

Har skickat skadeanmälan till Socialstyrelsen men fick avslag därifrån för att den har kommit in försent, tyvärr har jag inte fungerat som människa o inte förstått vad jag ska göra osv…så det va försent.

Sen har jag skickat in anmälan till Patientförsäkningen som jag nu väntar på svar ifrån. Vet inte vad som gör ont mest, att ect´n har förstört mitt liv eller att folk inte förstår vad man har gått igenom.

Det är så ofta man får höra – men kommer du inte ihåg !!!????? NEJ JAG GÖR JU INTE DET !! ……. Oj det kanske blev lite långt :-/”