Tinnitus, huvudvärk, yr, tryck i hjärnan efter ECT-behandlingarna


Tinnitus, huvudvärk, yr, tryck i hjärnan efter elchocksbehandlingar, sk ECT

”Hej jag är 20 år och när jag var 19 fick jag ECT behandling pga av att jag hade bipolär sjukdom. Erbjöd mig 5 ECT behandlingar redan efter 2 st sa jag att jag inte orkade med fler behandlingar men de tvingade mig på alla 5. Innan den femte behandlingen kändes det som att det var överdrivet mycket för mig och att det inte var bra för min hjärna. jag hade den kraftigaste huvudvärken jag någonsin känt och kunde inte sluta låta bli att ligga ner. men ändå tvingade de mig på den sista.

Helt ärligt tror jag att jag inte behövde gå igenom ECT och att redan efter 2 ggr gick det över gränsen. eftersom jag kände mig jätte pigg och jag mådde jätte bra redan efter den första. men ju mer det fortsatte ju sämre blev jag och idag har jag mått dåligt redan första dagen jag kom ut från psykiatrin. doktorn frågade mig hur jag mådde och jag ljög och sa att jag mådde bra bara för att jag var rädd för att få fler behandlingar.

jag ville komma ut så snabbt som möjligt för att fortsätta med mina studier men resultatet av ECT behandlingarna började att märkas av redan direkt. jag kände att jag fick svårt med linlärandet och att jag var tvungen att repetera det jag har läst över 10 ggr. jag kände att minnet hade skadats och att koncentrationsförmågan hade försämrats.

Men jag kämpade mig igenom det hela och klarade till ett godkänd på de kvarstående kurserna.

Efter studenten 2012 vågade jag inte ge mig in på universitet p.g.a. av att jag kände mig funktionshindrad plus att jag började känna ett märkligt tryck i mitten av back huvudet. Så jag tog en enstaka kurs för att testa mig själv. Engensla 6.

Oh vad jag behövde att kämpa för att klara av denna enstaka kurs. varje gång jag pluggade så kände jag koncentrationssvårigheter, minnesstörningar kring ämnet och irritation i hela kroppen. Och det har bara blivit värre med tiden.

Alla fall. det har gått ca 1 och ett halv år nu sedan behandlingarna och med tiden har jag fått konstiga tryck i huvudet, mest i den vänstra delen av hjärnan och jag hör susningar liksom tinnitus . jag har svårt med att koncentrera mig, minnet är jätte segt och irritationerna i kroppen känns som nålstick i hela kroppen och sist men inte minst jag fått ovanliga sömnsvårigheter. första dagarna då jag kom ut från psykiatrin har jag sovit överdrivet länge och jag känner mig trött och seg även när jag har fått gott om sömn. jag känner mig negativ och försämrad självförtroende och jag har inte lust med något längre.

Skulle min pappa bjuda mig på en resa till Barcelona för att titta på mitt favorit fotbollslag skulle jag tacka nej pga att jag har blivit så negativ och känslolös. jag börjar även känna mig känslolös och personligheten i mig blivit oaktiv

Allt detta och framförallt trycket i huvudet bliv värre med tiden upplever jag. för två dagar sedan upplevde jag en elektrisk stöt i min vänstra hjärnhalva när jag läste i min bok. Då kände jag att det var dags att börja söka information kring ECT.

Så fort jag lägger mig ner ändras trycket i hjärnan och jag mår dåligt. Det gör att jag får svårt med att somna. och så fort jag reser mig upp och börjar min dag blir jag trött och seg hela dagen. Vilket liv !

Jag känner mig yr hela tiden när jag är vaken, i samband med trycket i hjärnan tror jag.

jag uppskattar ditt arbete och hoppas att alla får det bättre”