Tvingad till ECT – fick permanenta minnesskador


Jag har fått minst 19 ECT-behandlingar enligt vad jag funnit ut i journalkopior, men jag tror att det är fler. Jag lider nu av permanenta minnesskador. Jag ville själv inte ha ECT, men anser att jag blev nerdrogad för att lyda. Jag anser att jag blev tvingad att acceptera ECT mot min vilja och att jag inte kunde få annan vård. En gång kände jag mig hotad till att jag SKULLE HA ECT – det var läkaren som bestämde. Jag blev lovad att jag snabbt skulle bli bra. Trots att jag i väntrummet bönat och bett har de inte lyssnat på mina ord att inte slå på strömmen utan har kört vidare. Jag anser att allt är en själslig våldtäkt och det liknar mer tortyr.

Den information jag fick var att det är en skonsam metod och helt ofarlig, möjligen med kortvarig minnesstörning. Jag tror att jag vid något tillfälle fick en informationsbroschyr, men jag vet att mina anhöriga och jag inte fick någon information om att minnesstörningarna kan vara långvariga och bestående.

Efter att ha fått ECT har jag minnesstörningar och jag känner mig inte glad. De har kapat mina känslor och jag har blivit mer foglig för att inte utsättas för nya övergrepp. Jag blev vad man kallar tyst och lydig. Vardagen blir jobbig då jag kan läsa men minnet är definitivt inte vad det borde vara. Kommer inte ihåg många saker från mitt liv och jag kan lätt bli osäker då människor kan påstå vad som helst och jag vet inte om jag minns rätt. Det är mycket jobbigt att inte komma ihåg koder på kort och annat som man måste komma ihåg i vårt samhälle. Man blir osäker och stressad då man inte längre kan hänga upp saker på minnen.

Dock har vissa saker inte raderats ut från mitt medvetande och jag är helt säker på att denna behandlingsmetod jag har fått uppleva inte kommer att vara möjlig i framtiden. Som stämplad psykiskt sjuk är du inte betrodd men det kommer inom de närmaste åren hända så mycket att folk kommer att få upp ögonen att livet är lite större än denna mekaniska värld och börja få upp ögonen för att klockan är fem i tolv och att vi måste börja att tänka om. Nu vill man inte se att vi är styrda av negativa krafter som vill tjäna pengar på att få in människor i en fålla som läkemedelsindustrin skall ha livslånga inkomster från.

Genom etiketter tystar de kreativa människor till att bli lydiga robotar. Behandlingar idag går ut på att förkorta människors liv och få dem att underkasta sig varje form av behandlingsalternativ son inte är varken moraliskt eller etiskt försvarbart, då allt styrs utav vinstintressen och inte tar hänsyn till människan.
 
Jag kan absolut inte tänka mig att få ECT igen och jag skulle inte säga till någon annan att det är en bra metod! Kan jag hjälpa mänskligheten genom att inte tiga är jag nöjd! Jag har dock själv en tröst för jag är inte troende men vetande, och sanningen kommer att segra och vi kommer i framtiden att få läsa om tortyren ECT samt om psykofarmaka som skadar mer än botar men förvisso tystar individer.