Ulf Brettstam vansinning på kritiker av elchocker, ECT


shapeimage_3

Ulf Brettstam, psykiatrisk överläkare och stor förespråkare av elchocker till andra (dock inte till sig själv, sin familj eller vänner. Får man hoppas iallafall).

Jag skrev nedanstående kommentar till en artikel i Dagens Medicin om Socialstyrelsens bristande kontroll av elchocksbehandlingarna i Sverige.

I flera kommentarer far Ulf Brettstam ut i vilda anklagelser mot alla som lägger fram någon som helst kritik mot elchocker. Vad är han rädd för? Vad har han att dölja?

Psykiatriker Ulf Brettstam har verkligen målat in sig i ett hörn vad det gäller elchocksbehandlingarna. Istället för att erkänna sina fel försvarar han denna medeltida ”behandling” vansinnigt skrikande. Arrogant och dominerande försöker han smutskasta motståndarna.

Innerst inne måste Ulf Brettstam inse att elchockerna kommer att gå samma väg som t.ex lobotomin och tvångssteriliseringarna.

Angående elchocker, ECT och Ulf Brettstam

Kommentar på en artikel i Dagens Medicin.

”Det är intressant att se Ulf Brettstams vilda anklagelser till höger och vänster.

Arrogant och dominerande. Precis som en överläkare i psykiatri skall vara. Det blir väl så när man inte kan hantera själva sakfrågan: elchocksbehandlingarna.

Sanningen håller på att hinna ikapp honom och psykiatrin. När opinionen vänder och allmänheten inser vad elchocker verkligen är och vem som har elchockat tusentals personer bla. barn, gravida, äldre och under tvång, då blir det inte lätt att försvara sig.

Många människor har bevisligen skadats av elchocksbehandlingar. Det är en ålderdomlig destruktiv ”behandlingsmetod”. Det finns flera vetenskapliga utredningar som förkastar ECT.

Socialstyrelsen har erkänt att man riskerar bestående minnesskador efter ECT.

Det finns många alternativa behandlingsmetoder som skulle lyftas fram istället för att fortsätta chocka människor med elektricitet.

Jag tror aldrig att Ulf Brettstam själv skulle prova elchocksbehandlingar eller utsätta sin familj eller vänner för det.

Det krävs en oberoende icke-psykiatrisk undersökning av de långsiktiga verkningar av ECT.

När skall Socialministern vakna!?”