Utställning i Malmö om psykiatrins historia och nutida metoder


Välkommen till en utställning om den chockerande psykiatrins historia och nutid.

Fredag den 18 juni klockan 15:00 öppnar KMR sin uppmärksammade vandringsutställning om psykiatrins historia på Hippodromen i Malmö. Vi får följa med på en kuslig resa genom över hundra års barbariska metoder, varav vissa finns kvar. Bland annat ges 50 000 elchocker om året fortfarande i Sverige. Cirka 100 000 människor beräknas dö varje år inom psykiatrin världen över. Dåtid blandas med nutid.

Öppningen sker av den kände norske artisten och musikern Hans-Erik Dyvik Husby, aktuell i Sverige som rollen Cornelis Vreesvijk i den kommande storfilmen om hans liv. Hans-Erik spelade Jesus i Jesus Christ Superstar i Norge och det var där han blev uppmärksammad för sitt korståg mot psykiatrin i norska medier. Hans-Erik är också internationellt känd som Hank von Hell i hårdrockbandet Turbonegro. Han har varit verksam i KMR sedan 2008 och blivit fri från ett mångårigt drogmissbruk av opiater och psykiatriska droger genom Narconons metoder.

  • Hans-Erik Dyvik Husby kommer även att ge en presskonferens i samband med öppningen.
  • Vi får även höra ett föredrag om hur psykiatrikerna utrotade omkring 250 000 mentalpatienter och förståndshandikappade i Tyskland under nazitiden – före Förintelsen. Anstrin, redaktör för tidningen ”mänskliga rättigheter” och författare till tre böcker om psykiatrin, berättar om hur Förintelsen knappast skulle vara möjlig utan psykiatrins hjälp och hur eutanasin spred sig till Sverige. Anstrin var den första som gjorde detta avslöjande.
  • Samtidigt kommer en överlevare från ett koncentrationsläger och berättar om sina erfarenheter.

Hippodromen, Kalendergatan 12B, Malmö (nära Stortorget).

Invigningen börjar kl 15:00 fredag den 18 juni. Utställningen pågår 18-26 juni kl 10:00-21:00. För ytterligare upplysningar: 073-0222788

Läs mer här.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården. För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin – Kommittén för Mänskliga Rättigheter – Box 6039 , 129 06 Hägersten.