Väldiga sömnproblem efter sista behandlingen


Intervju med en man som har fått elchocker

”Inga minnesluckor för mig men jag har haft väldiga sömnproblem efter sista behandlingen med att jag vaknar genomsvettig varje natt. Men jag åkte ju in första gången på grund av att jag inte sovit på 2 veckor av depression, sen har jag efter andra behandlingen spännings huvudvärk och det gör mig orolig.”

Namn:
A.A
 
Ort:
Tidaholm
 
Ålder:
42
 
När fick du el-chocker?
Augusti , Februari
 
Var fick du dem?
Falköping
 
Varför fick du el-chocker?
Jag var nere i en djup deprissions kris
 
Vilken information fick du om elchocker innan?
Ett samlat dokument om ect och dess historia.
 
Vad blev du lovad som ett resultat från el-chockerna?
Det brukade ha väldigt gott resultat i min situation
 
Fick du detta resultat?
Jag blev nog för bra i augusti nästan manisk
 
Berättade någon om vilka bieffekter som elchocker har?
Bara att närminnet kunde vara dåligt direkt efter men jag var i en sådan situation så jag brydde mig inte mycket
 
Kände du dig tvungen att acceptera elchocker som ”behandling”?
Det bara blev så jag liksom bara åkte med för jag tyckte att livet var slut
 
Hur många elchocker har du fått totalt (antal elchocker och under hur lång tid)?
6st på 2 veckor iaugusti och sex stycken i februari men andra gången hjälpte det föga nu är det den hårda vägen tillbaks
 
Vad upplevde du för förändringar i ditt liv?
Det är svårt att säga då jag inte vet vad som hade hänt med mig med någon alternativ behandling och hur jag hade mått idag.
  
Hur upplevde dina när och kära att du fick el-chocker? Vilka förändringar såg de hos dig?
De såg att jag blev piggare men sen undrade de hur jag kunde bli så himla pigg och ifrågasatte har du verkligen varit sjuk. Men det var första gången senblev jag ju dålig igen och nu förstår jag att det varar ju inte men som sagt var så var det inte samma resultat andra gången.
 
Har du berättat för någon psykiatriker om de dåliga saker du upplevt som resultat av elchocksbehandling?
Jag vet inte om jag har upplevt så mycket dåligt men jag blev mer lurad för jag blev jättebra och sen ramla det ihop , men jag börjar bli orolig för vad jag kan få för men i framtiden

Om så, vad har du fått för svar?
Jag har inte pratat med någon om det på det sättet
 
Hur vill du beskriva den behandling som du har fått av psykiatrin före, under och efter el-chockerna?
När man är inlagd är man bevakad 24 timmar om dygnet sen när man blir utskriven så tar det 3 veckor innan man blir kallad till en sköterska och 7 veckor innan första läkar kontakten, det tycker jag är väldigt dåligt då jag under denna tid mådde riktigt dåligt nu i början på mars men för den här gången blev jag inte manisk utan har fått bita ihop men börjar må bättre nu
 
Hur ser ditt liv ut nu?
Ska försöka börja jobba nu fast med något annat som inte stressar mig så men det ska nog lösa sig

Skulle du vilja få el-chocker igen? Är det något du skulle vilja rekommendera till andra?
Jag ska inte ha något mer för jag har haft min djupaste kris nu efter andra behanlingen så det är färdigt för min del jag måste reda ut detta själv elle med hjälp av någon alternativ behandling so healing eller vad som helst men inte massa mediciner eller ect
 
Om du summerar – vilka skador har du fått från den el-chocksbehandling du fick?
Inga minnesluckor för mig men jag har haft väldiga sömnproblem efter sista behandlingen med att jag vaknar genomsvettig varje natt. Men jag åkte ju in första gången på grund av att jag inte sovit på 2 veckor av depression, sen har jag efter andra behandlingen spännings huvudvärk och det gör mig orolig.
 
Tycker du att du är berättigad till en ursäkt och skadestånd för de el-chocker du fick?
Det får framtiden utvisa då jag inte kan precisera några problem just nu då det är för kort tid efter.