Elchocker utan resultat och minnet förstört


”Ja FY FAN!!!! Vad ska man annars säga om denna barbariska ålderdomliga metod att behandla människor på?

Min vän har under sin tid på en psykiatrisk avdelning fått ca 40 el-behandlingar och det enda resultat som de uppnått med det är att hon har tappat en stor del av hennes minne. Jag som känt henne sedan hon var barn blir ju mörkrädd när hon inte minns saker som vi skrattat och glatt oss mycket åt. Hennes depression är inte ett dugg bättre och trots att el-behandlingen inte gett något resultat så har man fortsatt med den, hur tänkte man nu???

Jag tror inte vi kan lösa en depression med att försätta kroppen och hjärnan i kramp. Tvärtom så har jag som ambulanssjkusköterska lärt mig att kramptillstånd är allvarligt skadande för en patient och min uppgift består många gånger i att ge medicin för att patienten ska sluta krampa.

Hur kan man då förklara detta med att det frisätts transmittorsubstanser som gör oss glada efter att vi krampat? Då skulle alla som har epilepsi (som vi klassar som en allvarlig sjukdom) bli glada av att krampa lite då och då?

Jag tror att deprimerade och personer med psykiska problem i större utsträckning måste få någon förstående person att prata med.

Men blir du inlagd på en psykiatrisk avdelning kan du sällan förvänta dig någon att tala med för behandlingen går ut på att antingen behandla dig medicinskt eller med el-behandling. Här har man ju allvarligt missat någonting!

Jag menar om jag har en vän som mår dåligt så är det första jag tänker att jag måste prata med henne eller honom. Mina vänner tänker likadant för de säger om du vill kan du ring mitt i natten och det säger man ju såklart för att man vet att det hjälper att prata när man mår dåligt.

SNÄLLA FÖRBJUD ELBEHANDLING!!!!”