Fick bestående minnesskador efter ECT-behandlingar


“Jag hade varit sjuk i många år och testat det mesta i behandlingsväg. Till slut säger de att det enda som återstår är ECT. Jag orkade inte göra motstånd utan gjorde som de sa.

Jag genomgick flertalet elbehandlingar men min depression fanns kvar och när jag vaknade ur narkosen skrek jag av förtvivlan över att vara kvar i livet.

Som jag skrev så fick jag bestående minnesstörningar. Mer än tio år av mitt liv är totalt borta.

Jag skäms eftersom många människor som jag pratar med tror att jag är knäpp som inte kommer ihåg.

Jag har inte orkat gå vidare med detta eftersom jag då jag fick mina elbehandlingar var i så otroligt dåligt skick. Jag vet inte om de hjälpte mig i det nattsvarta mörker jag då var i då. Jag tror dock inte det.

Nu har det gått några år och jag kämpar varje dag för att komma vidare, mitt mörker finns där hela tiden men jag tycker ändå att jag är på rätt väg mot en något ljusare tillvaro. Jag tar en timme i taget.

Jag ger dig min mailadress ifall du vill kontakta mig. Kan mina erfarenheter på något sätt hjälpa till att sprida kunskap om riskerna så ställer jag gärna upp och vill du gå vidare med detta så kontakta mig igen. “