Jag vill inte att min lillasyster skall få elchocker, ECT-behandlingar


”​Har läst vad sjukvården skriver om denna ”behandlingsmetod”, och det gav enligt mig ingen tillräckligt god förklaring till varför det skulle vara nödvändigt att använda en så uråldrig och så pass outforskad metod. Skillnaden är att man nu bara sövs ned under narkos när det utförs.

Innan 60-talet gjordes det på patienter utan bedövning. Det ger hjärnskador- med resultat av minnesförlust med kort eller varigt tillstånd av minnesproblem då även delar av ens tidigare liv ”försvinner” från minnet, förmågan att få känna saker förstörs(man blir mer apatisk).

De skriver också om och menar att det snabbt utsöndrar seratonin, som ju är ett ”må gott”-hormon. Men detta är inget man behöver sända ström genom hjärnan för att uppnå(om det ens var bevisat att det stämmer) men det kan man få mer av med för exempel enkla och naturliga metoder som en lugn fin omgivning, mänsklig kontakt, omsorg, massage och andra saker som får oss att må gott, även fokus då på kost och sömn.

Helt otroligt att något så hemskt får utföras inom så kallad ”vård” utan att det ens är kartlagt ordentligt vad det ger för långvarig effekt och skador av människor som per dagsdato utsätts för detta exprimenterande med människoliv och alla dess anhöriga som lider runtom.

Det används gärna andra ord än vad verklighet faktiskt är som för ex ”stimulering” av hjärnan istället för ström eller el och att man utlöser ett ”kontrollerat” epileptiskt anfall. Det i sig är skadligt och sambon som har epilepsi har upplevt problem just med minne efter att han haft epilepsianfall. Kan det få kallas för ”behandling” att man framkallar något sådant med vilja, och det i andra änden behandlas mot att man inte skall få anfall till patienter som lider av epilepsi.

Det botar inte människor, men gör dem till mer apatiska personer med mindre känslor, dåligt minne, människor som får svårt att hitta tillbaka till arbetsliv eller i många fall ett normalt familjeliv.

Min syster har psykiska problem och är inlagd på tvång idag, och jag fick veta att hon erbjudits ECT av en anställd på sjukhuset, till min skräck och fasa. Jag hoppas innerligt att jag ska klara av att rädda min älskade lillasyster ifrån detta innan det är försent. Sara”